Saturday, November 16, 2013

Aktiviti pertama cuti sekolah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:40 AM
Hujung minggu mulakan dengan mencuci car porch seawal pagi! Dah 2 bulan juga tak sental ni lantai luar ni. Bercintanya juga nak bersihkan satu laman ni sebab besar! Mujur ada 2 orang tukang cuci 'bertauliah' yang diimport khas ni. 
Diorang memang pantang je bab ni. Hah, sila sental sampai berkilat yer! Jadi aktiviti musim cuti sekolah ni, hehe! Nak beli pool asyik tak jumpa je spec yang saya nak. Saya cari inflatable pool yang bawahnya tak flat means  jenis yang ada air-cushion juga macam kelilingnya. Nanti kalau budak-budak ni terjun tiruk takdalah gedegang kat lantai. Siapa2 yang tahu kat mana ada jual ni, roger-roger saya ek..

Saya dah berangan nak beli mesin macam ni (berangan lagi, hehe!) Rasa macam berbaloi je dengan keluasan car porch tu. Ikutkan panjang car porch saya dari depan pintu rumah tu hinggalah pagar depan sepanjang 50kaki. Jenuh juga nak memberus. Pastu nak keringkan lagi. Tak silap fungsi mesin ni mencuci dan mengeringkan sekali. Macam mesin lori pencuci lantai kat shopping complex tu tapi yang ni jenis compact hand maneuver. Oh memang nak kena masuk dalam item wishlist barang-barang keperluan rumah!..huhu!

Dalam tengahari tu, ada lori datang pacak tiang telefon depan rumah, yeay! Dari awal bulan 7 lagi kami dah apply sebab nak pasang telefon, nak pasang broadband. Ada tiang sebelah sana, tapi terlalu jauh untuk disambung ke rumah kami, masa orang TM datang tengok tuhari depa kata nanti diorang apply satu tiang lagi kat sini.



5 comments:

cik hani said...

alhamdulillah..dalam duk main kejar-kejar budak-budak tu, boleh jugak tolong maknya kan.. masih boleh diharap walaupun banyak main-main nya kak..

luasnya laman rumah akak..luas mata memandang

Hayatie Hashim said...

Cik hani: ahah boleh harap sgt..harap simbah air je haha.. tqvm♥ :)

Ayu Rashid said...

Perghhh! Luasnya kak. Sesuaiii sgt nak jemput geng deko dtg menziarah ni ehhehehe.

Puan Ida said...

salam perkenalandari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no 556

Hayatie Hashim said...

Ayu: boleh buat BBQ sekali, hihi!

Puan Ida: Thanks 4 coming..insyallah akan kembali terjah kesana :)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea