Wednesday, October 30, 2013

Pelindung Bucu meja

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:48 AM
Kan saya dah kata, saya tak prefer meja yang berbucu ni tapi nak buat macam-mana kalau dah itu aja pilihan yang berkenan...huhu..

Ini merujuk kepada meja makan ekspres saya kat ruang dapur tu ler. Meja tu praktikal kalau tak pakai boleh lipat tapi saya bukak je sebab nak gunakan. Tapi dia berbucu la..agak bahaya disitu, boleh terlanggar, terhantuk dan sebagainya..

Sebab dah ada kejadian terlanggar ouchhhh! tapi nasib baik bukan budak-budak ni. Terus saya nak carik benda nih. Susah juga nak bajet sebab nak test semuanya berbungkus, kadang-kadang dah beli tapi tak fit,  ada yang tak praktikal pun, bentuk pun tah apa-apa. Nampak hodoh plak bila diletakkan kat meja dan sebagainya.

Akhirnya saya jumpa juga yang saya rasa ok. Saiz pun besar juga. Ada pelekat sendiri kat belah dalam tu. Sesuai lah untuk bucu meja rumah saya. Warna pun clear transparent. REX Adhesive Edge Protector, harga RM6.90 ada 4 ketul..

Gini lah rupanya. Saya letak double atas dan bawahnya. Selamat skit sebab bucu ni betul-betul kat tepi laluan orang ulang-alik. Saya letak satu tempat ni sahaja, yang takda kaitan tu tak letak. Sesuai untuk bucu yang tebalnya lebih dari 1/2 inci kot. Kalau bucu yang nipis-nipis sangat macam bucu meja kaca ke macam susah nak lekat kat flat surface dia tu.


7 comments:

cik hani said...

Nice sharing.sgt berguna especially utk parents yg ada kanak2

UMIE SUE said...

bagus jugak ni..klu ada kecik

~*irjune*~ said...

Sy pun ada guna juga kat meja sy. Benda ni bagus boleh protect bucu meja tapi gam dia tak tahan. Asik tercabut je. Terpaksa gam balik guna double sided sendiri.

puansazusarin said...

Blh beli ni nnt..

Hayatie Hashim said...

Umie sue: ahah..gam asal dia tak kuat sangat..kena pakai strong double sided tape sendiri..

Aty_Fared said...

I pon mnghadapi masalah yg sama..bnyk kali beli tp tak ngam dan ade mudah tanggal even dah gam..pernah beli kat daiso cosway bagai...last2 malas dah nak pakai...tp nak try pulak yg ni..ritu nampak dah..tp sbb taku jd mcm sblm2 jd takde hati nak beli..huhu

Ema Minami said...

hee...bagus je nampak benda ni..nak kene cari jugak ni..sbb kadang2 sendiri yg terlanggar bucu meja..sakit yg amat.....huhu...kat mana ni jual akak?

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea