Sunday, October 6, 2013

Jom Makan: Tauhu special & Asam Kulit limau

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:37 PM
Morning peeps!


Sekarang tiap-tiap pagi asyik breakfast tauhu ni. Sebenarnya tak tahu nak panggil apa. Tauhu di goreng dahulu pastu isinya dikorek dan digaul dengan isi ikan dan dan rempah2 yang lain. Sedap rasanya. Sebelum nak makan kena goreng tapi kena celup telur dulu.

Mula2 saya goreng tapi sebab serap minyak banyak sangat. Last2 saya bakar je. Guna sesudu je minyak atas pan lepas balik2 kan aje. Since then memang saya bakar je.

Bukan saya buat tapi wife kawan encik boss buat...



Lepas tu makan epal hijau cicah asam kulit limau ni. Ala asam kulit limau yg macam jual kat kedai tu. Tapi asam ni buat sendiri juga tapi bukan saya buat lah orang lain buat. Bezanya asam kulit limau ni dia kisar kasar2 camni. Rasa lagi sedap berbanding yg jual kedai tu sebab takda bahan pengawet kot..

Jemput makann...

#i ♥ homemade...
posted from Bloggeroid

3 comments:

effa farhana said...

salam perkenalan sis
macam menarik.. xda resipi ke sis tauhu goreng tue..
jemput2 jengok and follow me back eh ^_^
http://wwweffafarhana.blogspot.com/

Hayatie Hashim said...

effa fahana: takda, sebab bukan akak buat, kawan husband buat..huhu..dah follow you dear :)

LaRa KimuRa said...

uih terliur nengok epal ngan asam tu...gulp

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea