Tuesday, September 17, 2013

Kedai Kereta Mainan

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:31 AM
Anak pun tak kalah yop. Koleksi kereta bateri ni. Ingat dulu sebelum pindah rumah baru ni, selalu bawa anak-anak pergi main dekat taman permainan yang ada sewa kereta bateri ni. RM3/10 minit ok. Masa tu bukan taknak beli tapi takda space nak main. Masa duduk rumah lama sebelumnya pun dah beli 2 biji motor tu. Asyik2 ulang-alik kedepan kebelakang.

Bila dah pindah, koleksi semakin bertambah. Nak-nak bila encik boss dengar kawannya borong kat kedai mainan di Johor Jaya tu murah-murah katanya. 

Terus dirembatnya mainan kontraktor ni. Comel lagaknya...kih kih!


 Hahh, main lah sepuas-puasnya sampai bateri kong. Lepas tu sebelum tidur kena cas beramai-ramai macam pic kat atas tu. Ruang depan rumah ni memang luas. Boleh muat 6 biji kereta sekali parking. Masa majlis kesyukuran tempohari pun dapat letak 2 biji khemah dalam ni, syukur! Siapa yang tinggal dekat BP meh datang bawah anak-anak main kat rumah akak, hihi!

#Saya cakap kat encik boss, petang-petang kita bawa semua ni kat Dataran Penggaram lepas tu buat sewa RM2/10 minit..aci tak..hehe!


9 comments:

amirah said...

waaa...bestnyaaa...kagummm..kalau camni memang boleh wat bisnes ni! huhu

Allene said...

banyaknya... meh pos 1 kak... =)

ayu said...

Pergh yatie .....dan dan nak pi bp ...hehe

Hayatie Hashim said...

amirah: haha..asal balik modal beli kete2 tu ok lah kan..hihi

Allene: mai pilih-mai pilih.. :P

Ayu: jom jalan2 ke BP..hehe

ibuarif said...

salam...

alamak bestnye...anak2 mesti suka..
roughly berape harga nya?

Hayatie Hashim said...

Ibuarif: Ikut jenis juga..range dari bawah RM100 hingga RM300 pun ada tu...

Ims e-mah said...

salam. msti ank2 hepikn byk mainan.. kt Johor Jaya tu kdai yg mna? mcm nk bli je..

Hayatie Hashim said...

ims e-mah: sy x pasti sbb en suami gi beli..katanya dekat tmn. johor jaya..belakang the store..

Perfect Reap said...

Bestnya kak .. anak sy nak sgt bajak macam tu .. tp dorg xde stock lagi .. mnyasar cari

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea