Sunday, September 22, 2013

Apa guna playroom jika kita tak memanfaatkanya?

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:04 AM
Saya akui, lately ni jarang dah temankan anak2 bermain dalam bilik ni. Sibuk dengan aktiviti rumah tak habis2.. *sobs. Budak2 ni pun kalau takda ibu dan abah (sebab semua orang kat bawah) jangan harap lah nak main kat sini..

Malam sebelum tidur diorang main2 dulu kat sini..


Bila sekali sekali temankan diorang bermain tiba2 rasa saya sepatutnya lebih kerap teman diorang kat sini. Inilah masa untuk memanfaatkan permainan yang ada kan..



Dah siapkan sebuah bilik permainan tapi end up budak2 semua kat bawah lepas tu boring takda benda nak main pi masuk dapur selongkar pape yang patut..

Ok pasni nak kena tanam tekad untuk spent lebih masa teman diorang bermain kat sini..tapi pasti kena jadi SABARRRR!
posted from Bloggeroid

7 comments:

cik hani said...

budak2 kalau mak xde tepi dorang, memang takde la nak duk kat bilik ke, kat tempat mainan ke..nak berkepit dekat ngan mak.. hihik..macam kami adik beradik dulu..sampaikan duk main pinggan mangkuk kat dapur masa mak masak..hihik

Aty_Fared said...

i rase..separuh hari i habes dalam playrooms anak..mungkin sebab ruang family sebelah jer ngan playrooms jadi senang nak teman die..sambil tengok tivi lipat kain atau buat kerje..sambil jeling2 die main dalam bilik.. :)

Hayatie Hashim said...

Aty fared: diorg ni selagi maknya tak duduk sekali dlm bilik memang takkan jejaknya dlm bilik..walaupun maknya ada kat bilik sebelah ke..kat ruang tgh kem...tak apa pesen ..huhu..bilik ni mmg sebelah dgn family hall juga..

Hayatie Hashim said...

Cik hani: ahah sama la ni..kena buat jadual time nak teman diorg main dlm bilik ni..huhu

adianiez AIDA said...

wah. ada playroom...
rumah aida kecik, takde ruang utk di khas kan.
sebuah rumah tu adalah playroom anak-anak :-)

Hayatie Hashim said...

aida: playroom tu merangkap bilik diorang la gak..hihi! takda bilik khas lain,,

Nana Aris said...

salam,

part paling lemah..membasuh, menyidai dan melipat kain..hehe memang best kalau betul ada mesin melipat kain tu..;p

Btw, kalau berminat dengan supplement from Shaklee saya ada buat promo ESP Shaklee..do visit my blog ye
http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

thanks!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea