Sunday, August 4, 2013

Persiapan Raya 2013

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:05 PM
Amboi bunyi tajuk macam gaya2 nak kenduri kawin pun ado. Takda maknanya..saje lah kasi meriah meriah skit.


Beli baju raya anak2 dan bapaknya sekali. Baju melayu 3 beranak tu sedondon dengan tema warna kelabu..


Baju mak kelabu lain skit belasah je lah nak cari warna kelabu sama utk baju melayu dah takda..tu je lah kelabu yang paling hampir..


Ni baju 'peberat'.. tahun ni shawl chiffon 2 tone beli kat kedai2 biasa je jual tudung tu. Tak sempat nak terjah butik shawl feberet akak Sugarscarf kat Shah Alam :( Nasib lah ada yang match..


Siap2 gosok sekali..nanti sampai rumah nenek nanti sibuk nak buat ketupat rendang lak..


Sambil2 tu anak beranak ni sibuk memasang pelita di laman rumah..nanti malam nak main bunga api lak..





Tak sempat raya bunga api dah habis..huhu..



Tukar duit raya. Best dapat duit baru2..harum je..

posted from Bloggeroid

4 comments:

Fizah said...

sama tema..kelabu..wah ramai kelabu thn ni..hee

Iela Fazielah said...

byknyer duit raya.. meriah dpt raya rumah baru...best sgtkan?

amirah said...

bestnya dapat beraya rumah baru. samala kita. first time beraya rumah baru. selamat hari raya...maaf kalau ada terkasar bahasa komen..

Hayatie Hashim said...

Fiza: kedondong eh sedondon kita eh.. selamat hari raya! :)

Iela: duit raya saje tukar lebih..next year leh guna klu ada lebih alhamdulillah..mestila seronok ;)

Amirah: kannn..tahniah tu awk juga...selamat hari raya 0-0 ;)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea