Tuesday, July 30, 2013

Shuhh shuhh lalat!

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:42 PM
Pejam celik sekejap sudah kita dah sampai minggu2 akhir ramadhan. Bermakna sudah hampir sebulan juga saya menduduki rumah baru ini. Penat masih tak habis habis lagi sebab kerjanya asyik mengemas je.

Tak habis mengemas lagi..dah kena kemas pula hasil sepahan budak2 ni pula. Kalau tak sepah, tumpah sana sini. Tak pun kerja mengelap cermin lemari yang comot2 kena cop tangan budak2 ni. Bukan takat lemari, sofa pun habis comot kadang lepas makan tangan minyak2 pegang sana sini..

Huh nak buat cemana, kena lah bertabah bila ada perabot dan anak2 ni. Senantiasa nak kena lap sana sini. Kadang2 biar juga tapi mata dah tak senang kan dok perati kesan2 sana sini..

Duduk kat sini best sebab sentiasa berangin je. Pagi2 buka tingkap boleh nampak kabus dicelah2 pokok..cuma satu je tak best, sebab kawasan keliling dengan kelapa sawit jadi dugaannya adalah LALAt!!!

Paling kronik waktu siang dan kalau ada makanan..

Alternatif yang ada, kami pergi beli pelekat lalat ni kat kedai hardware. Siap ada flavor ikan masin..heheh


Hasil tangkapan untuk hari ni..hahaha! Ni baru beberapa jam. Oklah sekurang2nya dapatlah membantu mengurangkan kegerutuan lalat didapur..

posted from Bloggeroid

5 comments:

Aty_Fared said...

Waaahhh...mmng bnyk lalatnyer.....

Fiza Rahman said...

Byknya lalat.

Babe, klo update pakai bloggeroid mcm mana nak bagi nampak n3 tu center?

Hayatie Hashim said...

Fiza: bila publish mmg dah center gitu..tak pernah lak aku setting apa2 sebelum tu..

cik hani said...

banyaknya lalat ek kat kawasan sawit..

Fizah said...

goreng pon sodapp ni...muehehe ;p

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea