Wednesday, July 10, 2013

Marhaban Ya Ramadan

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:05 AM
Fuh, lamanya tak 'meroyan' dekat blog. Minggu lepas sangat sibuk dan letih sebab angkut barang-barang..

Dah mula duduk dirumah baru sejak hari khamis yang lepas. Lepas perabot2 masuk selasa haritu.


Bangun pagi2 lihat luar rumah dah tak nampak lagi kereta, motosikal atau orang berjogging lalu lalang lagi. Sunyi je rasa tiba2 macam sedih lah pulak..huhu. Ye lah dah biasa duduk dalam kawasan hingar bingar kan.. tapi sejuk dan fresh je udara kat sini.

Syukur betul dapat lot semi D paling hujung sekali means sebelah tak menghadap rumah orang la..boleh buka langsir luas2 tak payah nak cover2..kih kih



Merasmikan meja makan baru..lupa nak beli baby chair utk izzet... :P


Yang ini ruang nak masuk.. dinding yang ada wall paper masih kosong je. Tengah fikir nak letak frame, cermin atau biarkan kosong. Kalau boleh nak letak ayat2 suci atau Allah Muhammad disitu..tapi masih tak jumpa design yang berkenan atau yang boleh match dgn wall paper dan lampu itu...


Sofa bed untuk bilik pelbagai guna didapur. Best juga sebab sofa ni boleh buat all position. Material dari soft suede memang sedap kalau buat tidur. Kalau jenis leather atau PU rasa tak selesa pulak..

Puasa pertama ni kami sambut di kajang dulu lepas tu nak bawa mak saya balik sekali ke rumah baru..sempat juga terjah Nilai lagi untuk sesi memborong karpet pulak..tungguuuu action pic di lain entri..kih kih
posted from Bloggeroid

8 comments:

Riana said...

bestnyer rumah baru..besauuuu..he..tahniah n selamat berpuasa di rumah baru..moga sempena ramadhan ni melimpah ruah rahmat utk seisi rumah =)

cik hani said...

alhamdulillah..dapat berpuasa di rumah baru..

selamat berpuasa utk akak sekeluarga..
semoga sentiasa dalam rahmat dan barakahnya..

cik hani suka duk tempat yang jauh dari hingar bingar dan bising..bestnya kalau dapat rumah macam ni..

Hayatie Hashim said...

Riana & cik hani: tq dear.. ;) selamat berpuasa to both of you..semoga segala amalan di bulan mulia ini di rahmati allah ;)

ellysa emran said...

beraya sakan la tahun ni yea....hihi
selamat menjalani ibadah puasa ye yatie!

izzahazfar said...

bestnya semangat tengok akak masuk rumah baru.

chuya - the mother of A's said...

hye. kat mana ye beli sofa bed camtu. harga?

Hayatie Hashim said...

Ellysa: tq dear ;)..selamat berpuasa juga ..;)

Zah: best tapi penat juga
..huhu..

Hayatie Hashim said...

Chuya: sy beli kat kedai perabot KPH, Batu Pahat. RM1500..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea