Sunday, June 30, 2013

Deko2: Lampu Hiasan

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:39 AM
Kebanyakan lampu2 hiasan kami beli di KL..kebanyakan di Puchong. Kat sana banyak betul kedai kedai lampu. Terlanjur saya balik rumah mak saya di Kajang..boleh lah shopping2 barang untuk rumah sekali. Harga ada yang jauh lebih murah dari Batu Pahat dan lebih banyak design dan pilihan yang lawa2..

Ada beberapa kedai gak kami jelajah. Macam downlight LED kami beli di Cima Lightings Balakong..

Kedai Avalon Puchong, kami beli kipas Deka V12 tu..

Untuk ruang makan, saya beli kipas chandelier ni, brand Fan Q..


Kami beli ni di kedai Y.T Lighting Puchong. Harga yang paling murah lah kami dapat iaitu RM1550. Itu pun kena order lebih kuranh 2 minggu juga tunggu. Kat kedai BP RM2000.. kat Cima light RM1800.

Susah gak nak cari lampu yg betul2 berkenan. Macam konsep cari langsir juga hari tu, masuk kedai tengok design kalau ada yg berkenan baru proceed tanya harga..kalau takda keluar masuk kedai lain. Macam tu lah juga dengan perihal lampu hiasan ni. Sebab design kadang2 tak semua ada kat kedai2 lain..

Untuk lampu dinding..lampu yg bakal diletak di ruang wallpaper ini..


Saya beli lampu ni macam ini...

Ini je yang berkenan antara lampu2 kat kedai lain. Saya suka dia ada LED light yang boleh bertukar2 warna dari hijau, merah, biru. Pastu kalau nak yang terang..boleh switch kepada halogen light tu..wah suka2..tak sabar nak pasang.. Lampu ni beli kat kedai FLxpert Puchong...


Lampu ini nak letak kat belah luar..kat car porch. Satu2nya design lampu yg saya berkenan sungguh. Saya beli kat kedai Houses Lightings Puchong.


Hoho kedai ni memang macam pasar borong..sesak sungguh dengan orang yang nak tengok lampu. Femes ames gak kedai ni diperkatakan diblog2 orang, sebab murah2..huhu

Nasib baik jumpa juga lampu yang berkenan dihatikan..lenguh2 kaki nak menunggu barang2 untuk ditest. Ada sistem nombor giliran tau. Mana tak jenuh, sorang customer je barangnya berkotak2..kipas lah 5kotak..downlight etc..huhu


Yang ini pula untuk lampu pagar. Banyak corak yg kami berkenan tapi stock dah habis ;( ini pun not bad lah..cun juga bila dah pasang lampu..hehe sebenarnya tak larat dah nak survey lain..pasal nk cari semua lampu2 untuk dipasang oleh org2 wiring hari isnin ni...

Ok setel sudah pencarian semua lampu..tinggal pic lampu beraksi je nanti..hehe banyak betul kedai lampu kami tawaf kan..hahahha



Teaser pic langsir..baru je sempat pasang langsir kat hall atas dulu..suka2. Ruang lain belum sempat lagi..huhu
posted from Bloggeroid

10 comments:

farizatul said...

Cantiknya langsir tu...lampu kat meja makan n yg kat porch tu pn cantik...hehe...brapa rm ye yg kat porch tu?

ellysa emran said...

suka tgk wall paper...nampak exclusive!

Hayatie Hashim said...

farizatul: lampu bulat2 utk porch tu RM950 selepas nego :)

ellysa: Tq :)

Fiza Rahman said...

Cantiknya rumah ☺☺

Fizah said...

wah semakin nk siap dah ni...raya sakan tahun ni..eh silap puasa sakan...;)

amirah said...

cantiknya langsir tuu...

Iela Fazielah said...

serius..cantik giler kak... suka dgn langsir akak....thn ni nak tukar camni lah..(angan2) huhu

Hayatie Hashim said...

Amirah : tq :)

Iela: jom sama tema ye kita ;)

Cute Kiddos Blogshoppe said...

salam...nak tanya,warna putih kat siling dan dinding tu,u guna warna putih yang sama ker?jenama dan jenis apa?tq

Hayatie Hashim said...

Cute kiddos: cat siling tu cat putih utk siling kapur..yg dinding jenis glossy ICI.. kat dinding tu wane putih grey skit tu :-)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea