Tuesday, May 14, 2013

Terang

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:28 AM
Selepas semak samun yang sudah ditolak dengan JCB, beberapa biji lori datang taruk tanah kat tepi kawasan luar keliling rumah kami ini, baru lah rasa lapang dan terang sedikit. Lagipun bukan apa, kalau tak diclearkan kawasan semak ni takut ada binatang-binatang yang menyorok ke apa. kalau dah jauh sedikit ni ok lah juga. Semak samun tu pun tak cepat menjalar panjat tembok semula.



Dari belakang rumah

Lebih kurang 20 kaki lebar juga encik boss tarah dan letak tanah ni. Ini sebenarnya tanah kosong tapi milik persendirian juga. Tapi belum nak dimajukan lagi, kalau nak pun, lambat lagi lah. Setakat nak buat reban, bangsal ke boleh lah kata agent tu. Encik boss pula macam berhajat nak beli sekangkang dua tanah sebelah ni, kalau dapat lah, huhu!

Jadi, apa mau bikin ini sebelah? :D

4 comments:

Fizah said...

luasnyaaaa tanah...umh sy sekangkang kera je...hiks

Hayatie Hashim said...

Fizah: yang luas tu tanah milik persendirian je, kami bersihkan je sbb tak mahu semak tu dekat dengan tembok rumah, kih kih!..tanah sendiri tu lah kat dalam rumah tu...sekangkang kera juga..hihi!

Yaati Nor said...

gak bestnya rumah banglow yek aka sebijik tu rumah akak je ke?

Hayatie Hashim said...

Yaati Nor: Belum ada rezeki nak beli banglo lagi, Semi-D je..hihi. Ada 12 biji je Semi-D sederat kat sini, Rumah akak yang paling last, sebelah dengan tanah kosong semak samun ni...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea