Friday, April 26, 2013

Masak2: Udang Masam Manis

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:13 AM
Hari ini masa lambat sedikit. Masak yang simple2 sahaja. Ikan cencaru bakar. Ada udang dalam frigde tapi dah boring asyik buat sambal, goreng kunyit atau masak lemak. So bukaklah buku 1 Hari 1 Resepi tu untuk cari apa yang boleh dibuat dengan udang ni. Resepinya Udang Masam Manis. Senang je bahan-bahan-bahannya. Sebab pertama kali buat ni haruslah masuk blog, kih kih!.
 Boleh tahan juga rasanya. Macam rasa ala-ala 'masak 3 rasa' cuma takda pedas je. Kalau nak pedas kena letak cili padi kot.
Nak share juga resepinya kot-kot ada yang nak cuba :) Tapi saya snap sahaja malas nak menaip satu-satu, huhu! Kalau tak jelas boleh klik pic to enlarge yer.

2 comments:

Fizah said...

nampak sedap, pekat, berkilat...hihi so nyummy =)

Hayatie Hashim said...

Fizah: cuba la nanti yer :)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea