Sunday, April 28, 2013

'Make Over' dengan Perfect 365

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 2:16 AM

Wah-wah baru lepas make over dengan professional make up artist ke tu? Professional sangat lah kan...dengan teknologi semuanya dihujung jari kini, cewah! Saya baru je download application  Perfect 365 yang boleh menukar wajah anda seperti gambar dimajalah. Tak perlu terel photoshop pun, hehe! Patutlah orang sibuk-sibuk post gambar dengan label ini di Instagram rupa-rupanya application android, ciss!

 Ok cubaan pertama malam semalam. Dari blemish sana sini terus halus mulus macam baru lepas make over dengan foundation Kryolan pulak, ni bajet perasan cover girl majalah Hijabista hoho!
 Lepas tu try gambar ni pulak. Gambar ni tak berapa nak natural sebab eyeliner kat mata belah kanan tu ada macam lari skit. Dah cuba option eyeliner yang ada dalam tu masih tak sharp juga. Inilah yang dikatakan limitasi teknologi. Dalam erti kata lain, kalau dah tak boleh nak jadi cleopatra tu tak payah lah nak over-exaggerate sangat kan. Kang jadi tak logik.  

 Gambar encik boss pun saya edit sekali saje je nak nengok apa jadikah. Mata pun kasi color lens, skit lagi nak jadi Jacobs Twilight pulak, haha! Sorry bosss! Jangan marah, ..larikk!
Hah, ini lah Apps nya. Kalian download la Google Play Store yer. Lepas ini gambar-gambar di laman sosial semua pakat makeup ala-ala Kryolan la gamaknya, ekeke!

Tapi dalam banyak-banyak, eye-brow je yang takda edit. Agak-agak kenapa ye? Adakah sebab kening adalah part yang susah untuk ditransform menggunakan teknologi? nanti nampak sangat lah tipunya kan..hihi

5 comments:

Fizah said...

fuyoh! gmbr first tu betul2 mcm model! ;D

Hayatie Hashim said...

Fizah: hahaha..berangan je lah..kih kih

hayati hashim said...

sekarang senang jek nak cantik, x yah timun tomato segala. guna jek 365, nah!!! hasilnya sungguh mengujakan..hihi

Riana said...

cun giles..haha..xyah da beli kolagen bagai..kihkih..

Hayatie Hashim said...

hayati Hashim: eh nama kita sama lah..ekeke....

Riana: Kann..skang make up ala profesional dihujung jari sahaja.. hehe!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea