Wednesday, March 20, 2013

The House of Happiness

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:58 PM
Hehe title sempena filem "The pursuit of Happiness"..

Semalam pusing2 lagi kat rumah baru. Kebetulan orang tengah pasang meter. So dapat lah masuk. Kunci belum dapat lagi tapi everything semua dah setel..skit hari lagi kot. Tinggal depa nak masuk air je pula.


Anak2 dah seronok berlari kehulur kehilir kat laman. Tak sabarnya kami nak masuk rumah ni









Ada family hall. Dah berangan nak buat tempat aktiviti family kat sini, bersantai, tengok tv, aktivi2 dgn anak2..yo la sangattt!


Azri dah pilih bilik dia kat belah kanan tu..hehe dekat skit dgn master bedroom. Tak sempat nak snap lagi pasal org tu nak kunci pintu dah. Dan yang paling saya suka, bathroom tak sharing. Setiap bilik ada bilik air sendiri..I loike :)

Sementara tu kitorg dah survey2 gak perabot2 kat sini..antara yg dah dalam KIV list, (kiv je tak beli pun lagi hehe!):


Display cabinet utk ruang tamu. Sekali dgn sofa.


Saya tertarik dgn kitchen Bar counter ni..tapi tak pasti la boleh masuk ke dak kat ruang dapur yg agak terhad skit lepas letak kitchen cabinet nanti. Ruang dapur ni kena extend lagi sampai belakang baru rasa luas..


Saya macam nak pilih meja makan bulat sebab ruang dining pun agak terhad..samaada nak buat kat sebelah tangga tu tapi akan berdepan dengan ruang tamu..atau kat ruang dapur je terus..dipisahkan dengan bar counter tu. Wah excellent ko berangan..haha

Untuk perabot bilik azri dan izzet saya tengah survey antaranya:


Yang ini atau...


Yang ini..dua double decker bed. Kat tempat tangga ada almari bawahnya boleh letak baju.


Yang ini design oversea..saya tengok dekat FB Look4design ..menarik juga. Boleh mintak company atas tu tolong custom made kan..huhu

Wahhh..banyak lagi nak beli ni. Kalau dapat satu rumah nak upload tp nak upload entri ni selowww pasal muntah pic je.. :p
posted from Bloggeroid

3 comments:

Allene said...

ya allah.. cntik nya rumah... bila la rezeki lin nak ada rumah cmni plak kan... =)

Hayatie said...

Lin: terima kasih..syukur alhamdulillah...insyallah lin klu ada rezeki tu tak kemana.. ;)

Just^me said...

Salam Yati, cantik laa display cabinet tu!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea