Saturday, February 16, 2013

Rumah..

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:35 AM
Alhamdulillah..pencarian rumah yang lebih selesa sudah pun tercapai. Jaki nak share dekat blog tapi biarlah tunggu loan approve dulu. Hampir 3 minggu gak lah menunggu dari tarikh kami bayar booking hingga lah sampai jumaat lepas sebelum CNY dapat call dari bank yang loan dah approve.

Tahniah to encik boss saya yang akhirnya memiliki sebuah rumah lagi. Kih kih!. Rumah yang kami duduk ni pun memang rumah encik suami tapi tak berapa nak besar lah, memang kami lama dah berhajat nak cari yang lebih selesa sedikit.




Lokasi rumah di Taman Santalia Indah, Parit Besar, Batu Pahat. Tak berapa jauh lah dari rumah sekarang ni..masih lagi senang untuk keluar ke bandar, lebih kurang 15 minit juga kalau nak ke BP mall atau Carefour.


Kalau tak kami dah hampir nak beli je rumah ni..di Parit Besar juga tapi kat depan2 jalan Parit Besar tu je..harga RM699++k. Agak mahal sebab 3tingkat dan lagi dekat dengan BP Mall.

Mujur nampak encik suami google jumpa dekat Mudah. Jalan dalam lagi lebih kurang 5km dari rumah 3-storey semiD ni lokasi rumah kami kat atas tu. Harga pun not bad RM380k shj. Kawasan pun lagi luas dari 3storey semiD tu tapi yang ni 2storey je lah dan masuk dalam lagi. Tak kisah lah..2tingkat yg kocik ni pun dah semput nak mengemas huhu.

Syukur alhamdulillah kepada Allah..sekarang tengah tunggu anak kunci je. Teruja dan tak sabar sampai nak update blog pun serba tak kena. Ooops pasal banyak gambar kat en Note lama yang masih kat ' wad' samsung lagi. Tu yang terus blank nak cerita apa.

Caution: Abihlaa..pasni banyak entri2 kejakian tentang persiapan masuk ke rumah baru, :D

posted from Bloggeroid

4 comments:

mancet said...

dekat ngn rumah kakak saye ni hihi

Aty_Fared said...

series tak sampai 400 k...??!!! ya Allah... memang jauh sangat murah berbanding umah kat sini untuk umah sebesar itu... [tetibe ajak asben dok batu pahat] heheh.. neway.. ada sedare belah suami kat situ.. n tanak fil pon kat batu pahat jugak..cuma mil tak nak dok situ..:)

Hayatie Hashim said...

Aty: Alhamdulillah.. 380k masa beli awal tahun 2013.. ;) singgah rumah kalau dtg batu pahat ..;)

Roslina Ina Aziz said...

ui untungnya akk x smpi 400k. alhamdulillah rezeki nak beli umah kat batu oahat gak la.berbaloi2

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea