Sunday, February 17, 2013

Kopi oh kopi

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:12 AM

Coffee anyone? Chewahh!
Koleksi kopi yang ada dirumah saya. Saya memang perlukan kopi sehari2 kalau tak akan lesu tak bermaya. Kalau diikutkan caffeinated drinks memang tak elok diamalkan.

Saya pun minum 2cawan sehari je pagi dan malam. Pagi selepas breakfast memang saya kena minum kalau tak 2 jam selepas itu mata saya kelaut la, rasa macam malas je nak buat kerja..sedar2 dah lepas zuhur..huhu. Malam pun sama..lepas maghrib pekena lagi..kalau tak pukul 9pm dah layu..huhu

Efek kopi2 pra campur ni lain2. Dan ikut brand juga. Sebab tu saya beli yg regular dan rich. Kalau saya rasa nak 'tahan lama' skit memang saya minum rich saje..biasanya lebih pahit.

Saya tak pernah minum yang jenis mild sbb memang takda efek langsung. Kalau hat mild ni mak saya suka. Dia kalau buat kopi satu sachet kopi mild tu dia leh bahagi dua sebab kalau tuang sesachet tu pahit katanya. Adesss mmg tak rasa hape lah!

Dalam banyak2 brand kopi pracampur, indocafe mmg saya tak suka rasanya. Yang lain2 boleh la. Kalau hat yg sedap tu tapi mahal macam white coffe. Nestle pun ok tapi saya boikot lak..hehe!


Jemput minum.. ;)

posted from Bloggeroid

1 comments:

Confession of a Coffeeholic Momma said...

ni topic feberet ni. hehehe..

anyway, lepas preggy anak ke2, saya dah mula tak suka minum air manis. so now minum kopi dgn susu je.

bila blk msia time holiday, susah sungguh nak cari kopi tak bergula. pernah sekali jumpa 2in1 kopi putih takde gula. time tu mmg cam jumpa kopi plg sedap dah. kalo nescafe 3in1 to takyah citer lah. manis dia tu cam kena minum air kosong pastu.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea