Tuesday, February 26, 2013

Buat passport

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:47 AM

Hooray..saya dan anak2 dah buat passport. Buat je dulu..takda plan pun nak bercuti obersi..huhu. Tunggu signal encik boss dia kata lets go ...


Saya buat ni tadi petang pukul 4pm..siap pukul 5pm di Pejabat Imigresen Batu Pahat. Belah pagi saya amik borangnya dulu, punya lah ramai orang. Saje test datang dekat2 nak tutup. Memang takda dah orang. Tinggal kami orang yang terakhir keluar..hehe.

Bayaran bagi umur lebih 12 tahun, RM300.. bawah 12tahun RM150 untuk tempoh 5 tahun.


Kelakar tengok gambar passport dua beradik ni. Yang azri guna baki gambar masa register tadika dulu. Yang adik baru ambil pagi tadi.

Punya la seksa dia meraung2 takut taknak. Kena trick dengan gula2 kononnya saya nak bukakan dia gula2 sambil tu dia berdiri sebelah (dah cool skit)..dan orang tu cuba panggil dia dan snap gambar..

Rambut pun senget..takpalah tak penting pun yang dapat jalan2 kan...hahaha

#ok mari berangan nak pergi negara mana dulu...huhu

posted from Bloggeroid

0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea