Sunday, February 17, 2013

Bila mesin basuh rosak..

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:40 AM
Dah 3 hari mesin basuh rosak. Nak call kedai tu tengah cuti CNY lagi. Ini kali kedua mesin ni rosak, padahal baru juga beli baru nak nak masuk setahun.

Bukan rosak apa..water level tak detect. Bila air masuk terus masuk sampai penuh dan tak pusing.


Bila mesin dah rosak gini, waktu yang paling lemah adalah waktu nak cuci CD, huarghhhh! Baju2 biasa ok lagi saya just rendam 'gonyoh2' bilas dan spin je dalam mesin (sib baik mesin boleh spin lagi..hehe)

Tak tahan CD dah bertimbun so terpaksa saya guna DD je wat sementara ni.

posted from Bloggeroid

6 comments:

Cik Puan Nurul said...

beli national tahan lama weh sekarang panasonic dak nama barunya kan
sebab mesin basuh kat umah aku neh ntah tak tau berapa usianya tau..ekceli mesin basuh nenek laki aku tuh sbb dah buruk dan kecik je kan dia beli baru bagi kat adik ipar aku lelaki bujanglah pakai..dah pakai tak tau berapa tahun bila dia pindah umah dia bagi kat laki aku mesin tu masa tu kiteorang blm kawen lg..wan pakai kat umah bujang dialah sampai guna bila kami dah kawen pun pakai mesin tu lagi..keh2 aku saspek dah berbelas tahun gak usianya..walau kecik dan buruk je ghupanya tp ok..smp setiap kali MIL aku dtg umah dia mst gelak2 n tanya bilalah kami nk tukor yg baru..selagi masih ok pakai jelahkan..bkn senang nk dpt pakai brg letrik tahan lama gitu.
#adeh terpanjang komen siap satu entri gini hahaha

Ziana Wanita said...

Washing machine umah saya pun jadi camni. Kene basuh sikit2. Kalau waterlevel high kita tukar setting jadi mid. nanti okla.

Confession of a Coffeeholic Momma said...

Cobaan.....

Hayatie said...

Cpn: mesin aku ni mesin Panasonic..tp ramai org kata brg2 elektrik skang tak sama tahan mcm dulu2..hehe

Nana: ye ke..ni sikit ke byk ke sama je..sekali masuk air terus penuh melimpah..

Mamamiya: long time no see.. ;;)

Iela Fazielah said...

betulla..kalau mesin basuh rosak mmg susah... pakai dc lg susah...sbb kalau basuh sendiri rasa cam xbersih je...

handymijy (RAKIT JAYA RESOURCES) said...

dah repair ke belum ?
hantar dobi je lah
itu kalau beli sendiri brg nya tak sampai rm100

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea