Friday, December 14, 2012

Popiah Nestum lagi

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:56 AM

Dah 2 bulan lebih dah kat sini dan dah 3x saya buat popiah ni. Gigih buat sebab anak2 suka. Tapi masuk kali ke3 diorang dah jemu makannya pun sikit. Maknya yang perabis hehe.

Satu peket kulit popiah yang besar (50helai) tu boleh dapat 4 balang kuih yang paling kecil. Modal buat ni sedikit je sebab horlicks, nestum, gula sekali beli boleh buat sampai 5-6 kali tau.

Yang lecehnya part nak menggulungnya. Masa yang saya ambil untuk menyudahkannya adalah 2jam non stop.

Posted from Samsung Galaxy Note




5 comments:

she-G said...

sy dulu gigih gak menggulung...skarang tidak lagi.potong bentuk segiempat kecik2 je, terus goreng..bg saya lagi best sbb lagi banyak tmpat y kene serbuk2 gula nestum tu..hehehe

Hayatie said...

she G: sy belum pernah cuba yg senang tu..hihi terlebih rajin...tgu dah sangap...terus x buat lama dah...hihu

Hayatie said...

she G: sy belum pernah cuba yg senang tu..hihi terlebih rajin...tgu dah sangap...terus x buat lama dah...hihu

Nurul Hazimah said...

salam puan ajar saya buat boley ??

Hayatie Hashim said...

Slm nurul hazimah: saya ada bagi resepinya di link ini:
http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/2012/08/kek-marble-popia-nestum.html

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea