Monday, December 17, 2012

Buku: Biografi Syed Mohktar Albukhary

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:44 AM
Saya belikan untuk encik suami terchenta... ;P (tak tahu lah bila masa dia nak baca..hehe)
Saya pun tak baca habis sangat..baca lompat2 ikut chapter mana yang suka.
Syed Mokhtar ni rupanya tak sekolah abis sampai tingkatan 5 pun. Plak tu dia tolong support adik2nya belajar sampai Universiti luar negara.
Ada gambar2 ofis pertama dia yang masih dikekalkan design yang lama.  Ada gambar Lori angkut beras pertama yg dia beli, kereta Merc lama. Overall tak banyak sangat gambar2 dalam biografi ni. Patut banyakkan gambar lagi barulah bacaan tu ada feel skit bila kita membayangkan..heheh
Syed Bukhari jadi jutawan masa umurnya 30tahun. Dia bermula dengan perniagaan beras di Kedah. Tak habis baca lagi ni.. ;)
Semoga dapat memberi kepada encik suami didalam bisnesnya ;)

0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea