Friday, November 2, 2012

Korset

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:17 AM

Keterujaan sebab sekarang ni berat badan turun sejak akhir2 ni. Puas hati sebab dah boleh pakai jeans size 32" yang dah lama terperuk dalam almari. Ada lagi size 28" &29" yg terperuk sejak 6 tahun lepas, misi belum selesai yeahh!

Lelemak kat pinggang dan peha dah hampir menghilang. Tinggal lebihan kulit diperut yg 'degil' skit nak hilang. Rasa sakit mata tengok lelemak yang menggelebeh bila pinggang seluar yg dicangkuk sedikit ketat.

Oleh sebab tu saya nak cari tummy korset yang selesa dan affordable. Haritu dah survey yg brand cap ayam, rege bawah RM50 tapi materialnya macam x selesa pula.

 Tadaaaa..akhirnya saya beli brand audrey. Kainya pun sedap. Fabric dia macam stretchy cotton satin. Yang penting tak gatal2 bila berpeluh. Saya tak suka pula yang jenis macam net dan lacey-lacey tu.

 Yang bestnya saya boleh pakai size L dah :-D Kalau tak dulu2 memang nak kena size XL keatas je..huhu. Harga pun ok RM79.90..sebab pacific tengah sale so dpt diskaun 20% lagi. Saya taknak beli mahal2 nanti takut pakainya kejap je. Ni pun taktahulah berapa lama bertahan. (eh2 positif-positif..lalala)


Lama lak tak tepek gambo terbaru tuan tanah ek.(Shawl pun baru beli dari Sugarscarf, hehe!).o_O

Posted from Samsung Galaxy Note




8 comments:

Cik Puan Nurul said...

kat perut tu kulit menggeleber mmg susah nak ilang/kembali tegang biasanya terjadi slps kehilangan berat yg byk cam turun berat sbb diet tanpa senaman atau sbb kelahiran dsbgnya..kalau nk ilang kena wat byk senaman abs tp take time kena sabarlah kalau nak cepat wat tummy tuck la(operate)tp risiko tinggi wooo..
btw kalau nk nampak cantik pakai baju tanpa kesan lipatan lelemaks uolss leh try beli spanx(siler google) kat melesia ni xde tp leh order from us ade seller yg wat pre-order harga dlm $38.dia cam girdle leh kaver perut dan peha tp material dia nipis dan sgt ringan/xpanas..artis hollywood byk pakai time red carpet kan.dia xilangkan lemak tp sesuai digunakan utk waktu2 kecemasan heheheh.

Cik Puan Nurul said...

tambahan uolss ade pay pal kan leh beli kat ebay je kan..ade member iolss tgh wat spree jual menda alah ni leh dpt murah.

Hayatie said...

CPN: Ingat nak mula konsisten buat senaman sit up setiap hari tapi tak termula-mula lagi..maybe boleh tolong tegangkan sedikit kulit perut tu. Kadang2 pikir ni tinggalan lelemak perut ke atau just kulit lebih yang terhasil sebab pregnant...huhu! Tapi memang perlu korset utk kasi perut nampat flat sedikit..especially bila time pakai baju2 yang jenis lycra ni, dah tu body fit lak, bila time2 lupa nak 'tarik napas' (hehe) memang nampak ler dari tepi...huhu

Paypal ada tapi balance zero..hahaha! Malas dah nak shopping obersi! :D

Ila said...

oh,aku jeles sesungguhnya tgk ko dah slim..takpe..takpe..tunggu pas aku bersalin nanti,akan ku kejar mu tie...hehehe

Hayatie said...

ila: wah faiz sudah bakal dpt adik yer..tahun ni ke tahun dpn? ...tahun 2013 adalah tahun pasang badan dulu...ekeke..berehat jap..2014 maybe baru pikir nk masuk kelab ke dak...huhu

Ila said...

tahun depan 2013...takpe,ko dah dua,kasi aku kejar dulu..hahaha

diLa said...

pewwwitttt!!!!! adik ni blaja kt U mane ekk?? :P :P :P

Hayatie said...

dila: *sambil tersipu-sipu*

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea