Monday, November 26, 2012

Daftar tadika

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:37 AM

Akhirnya saya sudah pun mendaftarkan tadika azri untuk sesi tahun 2013 hadapan. Bercampur baur juga sebab dah nak gi tadika sudah. Tak banyak pilihan untuk tadika islam di Batu Pahat ini. Eh ada dua je pun.

Survey punya survey pilihan yang ada dan paling dekat dengan rumah saya adalah tadika Khalifah Bitara ini yang menjalankan program Little Caliphs. Terletak di Taman Bukit Pasir.lebih kurang 15minit perjalanan dari rumah.

Lebih kurang RM1k juga bayaran pendaftaran, bulanan RM190. Kelas bermula setiap hari dari 8.30am-12.30pm. Fuh jenuh la mula2 nak kejut dia bangun awal2 pagi. Kalau tak pukul 8-9am juga baru bangun kat sini. Kalau kat rumah nenek dulu lagi lama.

Sekian laporan..hehe

Posted from Samsung Galaxy Note


8 comments:

Cik Puan Nurul said...

yuran pendaftaran tadika mmg mahal kan..daku pun duk pening kepala nk pilih tadika last2 pilih yg dekat dgn umah dan byk anak2 jiran yg belajar senang apa2 hal leh share dan bincang..ade program islamik juga.
masalah terbesar dan dlm dilema mcm mana lah si kenit tu kat tadika nnt dahlah dia pemalu dan penakut teramat sgt..mau 3 bulan pertama asik melalak je.

Ajan said...

Mahalnyer... Standard skrg yer?

Hayatie said...

Cpn: bila start tu tahun depan jugak ker?

Hayatie said...

Ajan: tadika.swasta gitu la..ada yg lagi mahal2 juga..tak silapmcm genius aulad..etc..ikut la..tu toksah kira yg kumon ka smart reader ke..

sis shuhada said...

Pngalaman sy, little caliphs ni bagus. Pngajaran menyeluruh. Ank sy 5thn dh boleh hafal bacaan dlm solat. InsyaAllah pilihan yg tepat tu.

sis shuhada said...

Pngalaman sy, little caliphs ni bagus. Pngajaran menyeluruh. Ank sy 5thn dh boleh hafal bacaan dlm solat. InsyaAllah pilihan yg tepat tu.

Hayatie said...

sis shuhada: ooo ye ke..alhamdulilah..lega juga. .terima kasih diatas feedback tu yer :)

Ladykillers said...

aku pun daftar lil' caliphs ni..yuran mmg 1K gak la..aku amik smpi ptg...tp beb psal ko nyer bulan-bulan murah giler...
aku nyer bulan-bln rm350..kalu half-day rm300..mmg differ antara cawangan ke??

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea