Wednesday, May 16, 2012

Homemade Chocolate

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 3:02 AM
Homemade chocolate ni bukan homemade by saya ye, tapi saya beli dengan orang lain tapi janji home made lah juga. Dia jual dalam bekas-bekas begini dalam keadaan yang cair mungkin nak buat chocolate spread, choco dip dan sebagainya. Rasanya memang sedap sangat macam chocolate mahal. Sebekas ni RM4 sahaja. :)

Tapi kalau once dah masuk peti ais dia takkan cair semula, kalau dikeluarkan pun dia just lembik je.. kalau nak cair betul kena masak atas kuali (double boil).

 Saya beli bekas chocolate mold ni kat Daiso. Tak banyak pilihan pula. :( Saya nak cari yang bentuk Abjad, nombor dan sebagainya.

Nampak cam sedikit tapi sebenarnya tebal-tebal chocnya sebab moldnya tinggi. Ikutkan kalau ada acuan jenis bar tu boleh dapat 2 keping sekali.

**tengah cari resepi cokelat ala-ala macam Cadbury tu ...siapa tahu kat mana..huhu

0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea