Wednesday, February 8, 2012

Sub Azam

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:11 AM
Salah satu sub-azam tahun baru (fuh, azam pun ada sub ek macam sub topik pula, hihi) adalah untuk tidak lagi menghabiskan masa diFB dengan berjalan dari satu wall ke wall yang lain selain daripada mengupdate aktiviti terbaru mengenai saya sahaja diwall saya sendiri.

Kalau nak baca pun hanya baca sekali lalu saya di wall utama lepas tu dah skrol-skrol sampai ke bawah lagi. Kalau buat gitu mau gak berjam saya mengadap FB je. Secara tak langsung saya tak khatam lagi lah beratus2 post difriend list saya tu.

Sekarang ni pun FB ada feature "Subscribe-unsubscribe'. Mana2 yang dalam friend list yang post mengarut-ngarut, yang iklan jual itu ini bagai tu kebanyakannya saya unsubscribe je so saya tak nampak lah lagi update status dari mereka di wall utama saya. :)

In fact dah lama sebenarnya saya dah tak terjah lagi ke wall orang selain daripada kawan-kawan terdekat saya sahaja. Dengan rutin baru untuk tahun 2012 memang tak menang. Tu belum kerja lagi. Masa ini baru saya rasa 'lega' walaupun jadi surirumah sahaja. Salah satu jalan untuk memberi ruang agar saya boleh menyudahkan perkara-perkara yang lain adalah dengan mengurangkan masa dimuka buku.

Dulu saya pekebun tegar di FB, salah satu aktiviti untuk meng-escort aktiviti2 memerah sewaktu EP dahulu, hihi. Waktu pumping tengah2 malam dan pagi buat lah saya 'berkebun' nak hilangkan rasa ngantuk. Tu yang buat masa melayan FB berjam-jam lamanya.

Semenjak ada izzet nih, aktiviti berkebun tu terpaksa lah saya tangguh dulu (eh ada hati nak main lagi tu). Dengan nak wat homeschool azri lagi ini pun tercicir-cicir juga, adeh!









1 comments:

mrs adam said...

macam sama je sub azam yati ni ngan saya.hehe.mmg patut kurangkan masa kat FB,Fb ni kadang2 buat kita tak siap keje.huhu.saya dah berenti berfarmviile dah.dah siap block lagi FV tu.haha

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea