Monday, December 26, 2011

Jalan-jalan ke Aquaria KLCC

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:48 AM
Hujung minggu hari tu saya bawa azri melihat ikan-ikan di Aquaria KLCC. Dah lama nak kesitu tapi memandangkan azri kecil lagi dulu saya postponed dulu nak pergi ketempat-tempat seperti ini, zoo dan lain-lain. Kali ini dia teruja sedikit sedikit kerana sudah biasa melihat binatang-binatang ini semua didalam buku dan TV sahaja.

Jom layan gambar-gambar..
Azri geli tengok Water Rat. Besar macam landak pun ada, hihi

Azri terpegun betul tengok ikan-ikan tu tapi takut-takut nak pegang cermin akuarium tu.


Beratur tunggu giliran nak masuk dalam 'mulut jerung' ni, terowong akuarium. Mungkin dia taknak orang bersesak-sesak dalam satu masa kalau dia tak tahan ikut kumpulan.

Fuh, dalam tu memang tahap pengudaraan sangat kurang lebih-lebih lagi bila time-time cuti sekolah begini. Patutlah dia lepaskan batch-by-batch kalau tidak boleh pengsan dalam tu, huhu!

Ok lah, serupa macam Underwater World yang saya pergi dilangkawi dulu, tapi taklah sesesak seperti di Aquaria KLCC ni, huhu!Lawatan sekali lagi ke sini adalah masa izzet dah besar nanti, hihi! Tapi this time, memang tobat taknak pergi time cuti sekolah. Sesak sungguh dalam tu. Nak 'mengendeng' posing tepi2 akuarium pun tak sempat, adesss!

***Tiket dewasa RM35, Kanak2 (3-12) RM25. Next time saya akan bawa izzet masa umur dia 2 tahun 11 bulan, hihi!





2 comments:

Ely Hasrul said...

hahahah comelnye muka azri tgk tgk water rat tuh!! hahahha next time kalu nk pg roger2 kitorg dulu, bese papi dpt staff rate utk masuk situ, kalu kena promonye dpt la jimat barang rm10-20.. (eh mcm keje kt aquaria plak laki aku nih? hahahha)

Ila said...

pergi time cuti sekolah mcm tulah kan...sesak...kitaorg dah pergi dulu..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea