Monday, November 21, 2011

Sesi Belajar mengikat Pashmina

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:01 PM
Rentetan dari entri tudung sebelum ini, hihi! Terjumpa pula pashmina yang lama sudah dibeli tapi selalu di buat cover badan ala-ala selimut je. Kalau nak buat tudung pun tak reti nak membelit-belitnya.

Teringin pula gedik-gedik nak menerai, dengan pantas saya terus menggunakan khidmat 'Pak Gugel' tentang cara-cara memakai, mengikat, membelit pashmina itu, hihi! Jumpa link yang pertama disini terus lah cuba. Paling simple rasanya. Ada banyak lagi yang lain-lain.

Nah, hasilnya..
Er, abaikan lah kekusaman wajah ku itu yer, hihi! Duduk rumah gini lah, encik suami pun jauh dimata, kih kih!

Tak tahu lah betul ke idakk cara belitan. Ambik ko, keronsang rama-rama itu asal boleh, haha! Motif sebenarnya nak tahu sama ada nampak 'bolat' ke wajah saya kalau pakai tudung ala-ala shawl, pashmina dan yang seangkatan dengannya sebab takda Awning kan.

Siap pose pandangan sisi juga, ahaks!

Bahagian depan pula. Er betul ker depan dia nih, rasa cam tak betul pun ada,huhu. Memang pemakaian tuung gini, memang penyudahnya tidak simetrikal kah? Adeh, panas juga dok belit-belit gini. Baru melaram kat rumah, udah berpeluh-peluh. Ke jenis pashmina saya beli tebal agaknya, huhu! Sekali lagi persoalan, sempatkah acik nak membelit-belit gini,? (^_^)

Lepas ini saya nak try ikatan begini pula, ala-ala stail 'Jedi'.. kih kih!

2 comments:

Cik Puan Nurul said...

ok der muka ko lawa dah tu..pakai shawl ke apa mmg xperlu sgt perinciannya nak2 kalo stail hana tijama tu main letak je..yg penting takyah iron..tp kalo nak try mcm2 stail apa lagi youtube dpt membantu anda huhu..
aku pashmina xleh masuk sgt sbb panas time musim sejuk bleh la pakai

Hayatie said...

CPN: ooh gitu..ingat Pashmina ada yang lagi lembut ke kainnya kot-kot...huhu!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea