Tuesday, November 22, 2011

I L M U

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:35 AM

Akhirnya saya hantar juga. Malas dah nak fikir-fikir. Bagi tak bagi ke, dapat tak dapat ke, boleh tak boleh itu semua perkaran kedua. Saya anggap itu sebagai ibadah juga. I L M U itu luas. Saya nak jadi orang yang mencintai I L M U. Dengan I L M U lah yang membezakan seseorang manusia dengan yang lain.

Ini dijelaskan melalui firman Allah bermaksud:
Katakanlah, adakah sama orang yang mengetahui dengan yang tidak mengetahui. (Surah Az-Zumar, ayat 9)


Tidak cukup dengan itu:
Allah akan meninggikan orang yang beriman antara kamu dan orang yang diberikan ilmu pengetahuan beberapa darjat. (Surah Al-Mujadalah, ayat 11)


Semoga saya terus diberikan petunjuk dan hidayah dari Allah S.W.T

2 comments:

Imaan09 said...

sambung study ke sis..best of luck!

Hayatie said...

Imaan: Thanks :) Aha, profesional Dip tapi family macam tak kata apa pasal ni. Ye la sebab mereka fikir dah ada degree bidang lain, pastu nak amik pro. dip. pula dalam bidang lain buat apakan, tak nampak hala tuju barangkali, huhu!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea