Sunday, November 13, 2011

Book of the day: Sewing books

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:31 AM
Tak tahu nak buat apa dihari minggu ini. Nak keluar berjalan-jalan bersama anak-anak pun, hari mendung je sekejap hujan sekejap tak. Hari ini adalah hari untuk membelek-belek buku jahitan yang ada untuk mendapatkan mood, ilham dan inspirasi, chewah!


Buku-buku ni saya beli semasa ekspo buku Big Bad Wolf tahun lepas tau. Fuh, baru hari ini nak bukak dan belek-belek setelah hampir setahun terperuk dalam plastik. Tahun ini punya BBW dekap MAEPS serdang, saya tak pergi sebab saya takut saya akan membeli buku-buku lagi =sedangkan buku tahun lepas yang saya beli tu pun belum terbaca lagi, huhu!

Buku-buku yang dibeli dari bawah:
1. 21 Terific Patchwork Bag-Susan Briscoe
2. Simple Enchanted Beading-Cheryl Owen
3. Applique-Lucinda Ganderton
4. The Well-Dressed Window-Carol Zentgraph
5. Fun & Fabulous Curtain to sew-Valarie Van Arshdale Shrader
6. The Creative Family (Simple Project& Activities for you & your children)-Amanda Blake Soule

Enam buah buku yang saya beli ini harganya tidak lebih dari RM60, sangat berbaloi kan. Selepas habis dibelek-belek semuanya, mula rasa tak keruan ingin mencuba. Buku Patchwork Bag, Curtains, dan Applique sangat syiok sebab ada tutorial dan free pattern. Projek langsir raya 2012 pasti akan diinspirasikan daripada buku ini, hihi!

2 comments:

Ila said...

nanti bila aku mengandung second nanti,nak tempah something dari kau..hahhaa...mengandung yer belum lagi...hehehe

Hayatie said...

ila: Amin (14x)hihi! Aku tuntut ni kelak (haaa..larikkk!)

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea