Thursday, October 27, 2011

IBCLC-Alhamdulillah

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:24 AM
Petang tadi saya dikejutkan oleh lily yang mengatakan keputusan peperiksaan IBCLE telah pun dikeluarkan di laman web. Dengan sangat saspennya saya memeriksa keputusan saya dan alhamdulillah saya telah pun lulus. Syukur sangat-sangat.

Sebenarnya apa yang ;ebih buat saya nak nangis dan terharu kerana saya agak huru-hara semasa menjawab exam tu dulu. Bayangkan lah, saya orang yang paling lambat masuk kedalam dan paling cepat meninggalkan exam hall. Masa menjawab yang diberikan sebanyak 2.5 jam saya sudahkan dengan 1.5 jam sahaja. Takdan dah nak menyemak kembali soalan2 yang takpaham yang ditembak, lebih kurang waktu tu jer saya dah dengar izzet nangis-nangis kat luar, huhu!

Terpaksa berkorban masa demi memenuhi tuntutan anak waktu itu. Dikala itu saya dah redha apa juga keputusannya nanti. Now, everything has made to worth! Saya bersyukur kerana Allah dipermudahkan segala, masih ada rezeki saya rupanya!

Logo yang menjadi idaman saya dari mula lagi, Alhamdulillah! :) Tugas dan tanggungjawab semakin besar dan berat dibawa 'topi' yang dipakai. Tidak boleh seberangan, segala tindak-tanduk IBCLC dipantau ketat dibawah Code of Ethic IBCLE. Semoga saya tidak tergelincir dari landasan yang sepatutnya dan dipermudahkan Allah diatas segala urusan.

Terima kasih diatas mentor-mentor penyusuan saya seperti Puan Nor Kamariah, Puan Rita Rahayu, Dr. Ning Desiyanti diatas tunjuk ajar yang diberikan. Tidak lupa juga tahniah kepada kepada rakan-rakan seperjuangan yang turut berjaya dalam exam tersebut seperti Norashida, suria Irdayu, Lily yeoh, Suraya dan terima kasih juga kepada rakan2 seperjuangan yang lain saya yang turut sama-sama memperjuangkan & memartabatkan penyusuan susu ibu. :)

** eh macam ucapan nak terima ABP lak, hihi!










6 comments:

ayu said...

TAHNIAH!!

Kasih Kita said...

Wahhh TAHNIAH kak Yati :)
InsyaAllah, bila memang rezeki kita memang ada bahagian kita. You inspired me to breastfeed my son eventhouhg i could not df. My Idol :)

fiza said...

Alhamdulullah...tahniah tha ☺☺

Rozita said...

tahniah yati!

Hayatie said...

Ayu: thanks..
Nana: You go EP mom rocks! :)
Fiza: Thanks :)
Rozita: thanks..

Ely Hasrul said...

congrats Tha!!! beshnye walaupon aku xbape paham tp aku tetap suka lah! aku kan suka support kawan2 yg penting aku jugak akan mendapat benefitnye di kendian hari hahahah

ape2 pon aku mmg percaya ko buleh buat.. semoga ko dpt berbakti lagik, tengkiu gak sbb slama ke nih ko selalu tlg aku dan kawan2 yg lain.. bangga!..

eeh cam ucapan tahniah ABP plak :P

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea