Sunday, August 14, 2011

Cloth Pad-Menstrual

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 2:23 AM
Whoa, mak jahit lagi cloth pad you! Kali ni tempahan dari rinie. Sangat gumbira sebab saya dalam misi menghabiskan kain yang belum berjahit. Patternnya 100% saya ambil dari internet.





Cloth pad kali ini untuk regular menstrual pad. Saya tak guna velvet (kain baldu) lagi sebagai waterproof layer. Saya guna 100% flannel, 5-layer plain flannel untuk pad, dan saya masukkan 1-layer PUL (untuk waterproof) dibahagian back-wing, dalam flannel bercorak. Lebih kemas (chewah, perasan!)

Sebab jika dilihat stash CP yang saya buat dibawah, kain velvet mudah tercabut baldu-baldunya, tak tahu lah sebab jenis velvet murah ke hape, saya beli kat Kamdar je, huhu!



Ni stash CP yang saya buat, senget benget lebih kepada nak prektis je. Mencabar juga nak Cloth pad ni, especially part nak jahit ikut curve bulatan CP bila kita nak top-stitch kedua-dua part (wing & pad). Terkial2 saya menekan sambil memusing kain, hihi!

Alhamdullilah, ada juga yang berminat yer terima kasih! dapat sedikit duit2 poket boleh buat bayar bil berukband acik ni. (^_^)

6 comments:

mirah said...

Wow menarik. Yati, berapa RM utk cp regular ni? oh ya mirah dah amik patyliner hari tu, baru basuh tak try lagi. Nampak ok tu./ Hihi..

Fid said...

siap dah!

Aku_tulip said...

Yatie....ok la idea yatie tu....PUL..kat sebelah dalam kan..memang nampak kemas..dan cantik...
saya pon pernah cuba guna kain velvet (tapi yg murah tau..)bulu² tu lelama tanggal...tak berapa bes

sykin said...

Salam, nak tanya, harga untuk pantyliner n pad brape ye? each 5pcs. email: asykinhafiz@gmail.com

Nurul Huda Senin said...

salam.... bleh bg harga untuk cp nih.. email huda nurcahaya1478@gmail.com

cplud miera said...

salam perkenalan. wah first time sy tgk cp ni. cantek. leh order ke?

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea