Monday, May 30, 2011

Snap Plier & Baiki CD

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:23 AM

Hati gembira kerana barang yang saya order dari Tiny tapir sudah pun sampai. Salah satunya adalah snap plier ini. Ada 2 jenis snap press yang dijual, yang jenis plier dan satu lagi jenis yang macam mesin tu, rege lebih kurang RM200. Mengenangkan bajet pun ciput dan saya ni dah lah jenis jarang-jarang nak menggunakannya pun.

Jadi saya beli yang jenis plier ini lah, murah je RM39.90 (tidak termasuk butang). Jadila, untuk kegunaan sekali-sekali-sesak-sesak nak letak snap kat hasil jahitan ke, adalah alatannya.



Siap tengok video ni tentang cara-cara nak gunanya, huhu!

Ok, untuk permulaan test power snap plier ni, saya cuba baiki CD lama azri dengan meng-convert velcro kepada snap. Sebab velcro tu pun dah keras dan tak lekat kuat dah. Wah, saya jaki sekejap! Lepas ini nak buat cloth pad semula la (aura menjahit sudah tiba, kih kih!)

8 comments:

Cik Puan Nurul said...

wahhh..bes tu snap plier ni cam eyelet plier gak ehh yang aku guna tuk buat lubang kalau nak buat keychain tapi yang ni lebih kpd button ehh..pasni bolehla menempah CD ke CP ke yeaa..nntla bila aku pregnant laa ntah bila tdk ku tahu huehue

eda_ej said...

rase cam nak beli juge la.. sangat menarik.. yang paling penting lebih murah dari yang besar gabak tu... hehehe..

Mila@Rimbun said...

seronok ada butang ni kan.. buat baju pon hentam guna butang ni jerr.. ala2 malas nak tebuk lubang butang hehehe

Hayatie said...

CPN: wah, eyelet plier tu pun dlm senarai alat jahitan yg nk ku beli tu...kt mana beli ek?

eda_ej: oklah utk home use & sekali sekala, tp klu byk2, lenguh tangan nk menekan..huhu

Mila: ikut baju juga, takut tak kena klu guna butang camni, hihi!

Fid said...

wahhh
senang tak gunanya?berapa berat plier nih?how much?

Hayatie said...

Fid: tak berat, mcm plier biasa yg lelain tu.. RM39.90 je tak termasuk butang..

Nik Ha said...

ku pun dah ada satu tp bila snap asik tercabut pulak button tu, sakit tgn nak buang

khadijah zahra said...

salam. mana nak cari benda nih? dah lama cari tapi tak jumpa. nak kirim boleh?

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea