Friday, April 1, 2011

Nursing Pillow

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:52 AM
Kan hari tu musim saya membuat bantal-bantal baby ni semua, jadi ada balance banyak lagi kekabu yang saya beli. Memang ada plan nak buat nursing pillow, dengan harapan luak la skit sebungkus kekabu tu.

Seperti biasa, saya gugel dahulu pattern yang ada di internet. Taip aje 'free nursing pillow patter'. Akhirnya saya jumpa yang ini. Pattern Nursing pillow ini saya ambil dari laman web ini. Untuk cubaan pertama ni, saya tak improvise lagi ukurannya, ikut sebijik-sebijik seperti dalam pola.
Kemudian, proses nak buat sarungnya pula. Terpulanglah sama anda anda nak letak zip ke atau jenis yang flip cover macam saya buat dibawah.


Inilah hasilnya. Saya siapkan semua nursing pillow ni dalam masa tak sampai setengah hari sahaja. Sekali hadaplah, hihi! Oklah, kalau nak test sekarang memang takleh masuk kat pinggang saya, huhu!. Tapi next time kalau saya buat lagi, saya kena improvise sedikit tentang ukuran lengkung tu supaya match dengan ukuran pinggang kita. Baru selesa kot.


Akhirnya, habis juga sebungkus kekabu tu saya buat bantal-bantal ni, tinggal balance skit je lagi, boleh la dapat buat bantal baby sebijik lagi. Itu pun ada hati nak suruh encik suami beli sebungkus lagi. Tengah syiok buat nursing pillow ni plak, hihi!

5 comments:

Umisofwa said...

wah cantik lah Yati, cam teringin lak juga akak nak membuatnya, tapi dah tak larat ni dah keberatan perut hehe, tapi ngadap computer jadi pulak...hehe

Momma Mia said...

sangat bagus... lagi puas kan bila sendiri buat!!
good job dear!

♥Hernee Nazir♥ said...

sy sgt kagum ngn kak yatie..rjin sungguh akk ni..

mazrina said...

salam...nak tanya guna bape kilo kekabu utk sebijik bantal nie?

Hayatie said...

Mazrina: tak ingat lah pulak :( tapi rasa dlm setengah bungkus kekabu tu kot..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea