Wednesday, April 27, 2011

Little Ahmad

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:50 PM
Wah, lamanya tak dapat nak update blog. Alhamdulillah, saya sudah selamat bersalin pada 25haribulan tempohari. Sehari selepas menghadiri SGM susuibu di Tasik Cempaka pada hari ahadnya itu. Petang ahad, dah turun lendir bercampur darah sedikit. Tapi masih belum terasa sakit pape. Isnin esoknya baru saya bergerak ke hospital. Sempat berkemas-kemas lagi tu, sebab konfem kalau saya pergi hospital dah kena tahan pun, hihi!


Alhamdullilah, proses bersalin kali ini lebih mudah dan cepat. Waktu yang sama juga saya masuk labor room waktu bersalin azri dahulu, cuma azri keluar subuhnya, adik azri keluar pukul 10 malam. Proses meneran juga sangat cepat, hanya 3 kali push sahaja adik azri pun keluar. Kali ini pun saya tidak mengalami bengkak hemorrhoid seperti dulu.

Little Ahmad in da house!. Kami belum pun memutuskan namanya lagi, hanya panggilnya ahmad sahaja. Lil ahmad ada tanda lahir dibahagian kiri pipi dah sebelah hidung ke hingga ke mata. Saya agak emosi juga sewaktu paed memberitahu yang tanda itu adalah tanda yang kekal. Walauapapun, saya anggapnya satu ujian kecil buat saya berbanding dengan orang lain yang diberi dugaan yang lebih besar lagi. Yang penting little Ahmad lahir dengan sempurna dan sihat!

20 comments:

amirah said...

comelnyaaa..syukur alhamdulillah..takpe, asalkan sihat dan sempurna..syukur..tahniah atas kehadiran ahli baru ye..

Cik Puan Nurul said...

wahhhhh..adik azri ehhhhh siap ade tulis fully breasfeeding tu ehehheh..insyaallah ade kelapangan akan dtg menjengukk..tahniaaaahhh

Ely Hasrul said...

zaman skang org dh xkesah birth mark ape2 pon.. bg aku senang.. kalu hilang senang jumpa hahaha.. lil ahmad so comel!! sama birthdate dgn kakak ipar aku! cuma dia baby girl 3.66kg haha.. suka suka.. sori xsempat nk visit .. congratsss

ayu said...

congrats yati...selamat berpantang...

Ila said...

tahniah..azri dah ade teman...

syikin said...

tahniah & happy bf~

Afne said...

yati, tahniah sekali lg. little ahmad.. trs teringat lagu ahmad yg tgh glamer skrg ni. bsr juga baby yati ni kan. mcmn azri dgn geng baru?

izzahazfar said...

salam kak yati..baru sembang2 dgn kak ajui n kak aishah sbb bb akak yg menjangkau 4 kg..heheheh

btw..tak sabar tunggu cerita penyusuan :) - bukti yang EP kita ni bukan satu yg mudah...tp bila dapat BF ia juga bukan mustahil...:)

fiza said...

Tahniah tha, menganga lil ahmad tido. Tak per...janji lil ahmad sihat. Sama date ngan anak dara ku, cuma bulan jer lain ☺☺☺

Happy BF & selamat berpantang.

oren said...

tahniah :)

Zimah said...

tahniah..comel baby..mesti sedap bau baby kan?
xkisah la kak..janji ahmad sihat dan sempurna..insyaALLAH mana tau itu tanda tuah..

r.i.t.a said...

tahniah yati. comel btul lil ahmad. takpe. yg penting sihat kn.

zaihaslinda :) said...

Kak yati..tahniah..selamat berpantang...macam tergambar emosi itu...zai dulu bila pead inform haikal ada extra digit...emosi sgt2... Tapi alhamdulillah...tak kurang apa pun.... Penghibur hati....sabar ya kak... Alhamdulillah, adik azri sihat

Selamat menyusu!!!!!!!!

Ummi Ummair said...

kak yati tahniah dh selamat melahirkan baby..
comeiii nyer..ikut muka sape tu akak?

Hayatie said...

Terima kasih kasih semua..alhamdulillah menempuh penyusuan kali ini dengan lebih lancar. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tahniah...semoga semuanya berjalan lancar..:-)

azura samsuddin said...

tahniah yati, happy for you n happy bfeeding too!!

Hayatie said...

rose & azura: terima kasih yer!

ummiaqeef said...

lame x singgah sini, dah bersalin ye..tahniah!

asmaa said...

tahniah tie...

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea