Monday, March 21, 2011

Tabung & Pantyliner Cloth buatan sendiri

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:00 PM
Cerita yang berbaur jahitan lagi, hihi! Eh saya pun ada tabung tau!. Ini lah tabung jahitan saya. Tabung dapat free masa sign up membership kat Memory lane. Mula-mula saya buat isi duit syiling tapi akhir-akhir ini saya buat simpan hasil duit upah jahitan saya. Wahh, ada orang juga yang suda menempah dengan saya yer. Jangan tak tahu, saya suda ada regular customer tau, (you know who you are if you read this, ssssshhhhhh.. Kih kih!). Customer yang suka nak bagi saya asah bakat menjahit saya walaupun saya masih di tahap amatur, huhu.
Takda lah banyak pun hasil duit upah jahitan ni. Sesuai lah dengan size tabung yang kecil ini, kih kih! Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit ye dakk!. Mana tahu boleh beli mesin jahit industri pula lepas ini berapa tahun lagi lah tuh.. Kebetulan sekarang, saya memang dalam musim menjahit ni. Nantikan lagi hasil projek jahitan geli-geli saya lagi yer, hihi!
Nak selit gak. Pantyliner Cloth pad yang saya jahit yang sudah siap dibubuh snap (butang). Saya takda alat Snap Press tu, jadi saya hantar ke Puan Cik Fid untuk diletakkan butangnya, dia ada mengambil upah meletakkan butang itu juga, kih kih! Sila-sila kan lah yer! :)

Tak sabar nak pakai. Sambil siapkan projek apron, saya tengah cuba-cuba buat CP untuk kegunaan masa dalam pantang nanti. Kalau sempat lah, hihi!

5 comments:

mirah said...

bolehlah mirah tempah clothpad dgn yati ni..bolehlah bolehlah ya..hihi..

Yati, psl kursus mbfpc tu, kalau nak join blh lagi? pastu klu tak dpt attend full days tu mcmamana? mirah dari thn lps teringin nak pergi tp asyik time constraint je. Kali ni pun sama tp nak try adjust ni. Myb kalau pergi pun tak dpt full time. camne ya..

Hayatie said...

Mirah: tempah CP?..blom pro lagi..agaga. Pasal training, boleh send details ke admin@malaysianbfpc.org Mesti kena complete attendace..kalau tak, tak dapat sijil, huhu!

Rozy said...

wahh yatie..best best..daku pun tingin nak ada mesin jahit..tapi takutlak kalau mesin jahit jadik tukun nyamok lak..pasni leh niaga CP laa.. nampak lawoo lakk panty liner mu itew.. :)

mirah said...

Yatie, ala tak kisah lah tak cun sgt pun asal blh pakai je. kahkahkah..tp syarat jual murah je lah, ha takpun bagi lah free biar mirah tlg test dan review. Hihi dah lama tak membeli cp baru. Kalau dah start search nak beli, takleh berhenti lak. Padahal stok dah cukup sebenarnya utk rotate pakai tu. Tu malas nak pg jengah online shop ni.

Kena complete attendance ya, mm..tgk lah nnt mcamana. sampai bila deadline daftar ni? byk seat kosong lagi ke? tq

Hayatie said...

Rozy: kalau dah tahu buat CP ni kemaruk nak buat lagi, senang bangat!

mirah: Deadline hantar borang-borang permohonan 24hb April ni, kalau nak cepat2 hantar detail kat admin, nanti pihak admin reply dengan borang2 pendaftaran semua etc..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea