Tuesday, March 15, 2011

Kembali Beraksi

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:03 AM
Hooraahh!. Dari hari khamis saya tak dapat pegang mesin sebab mesin saya jam lah pulak selepas dipuji, huhu. Terpaksa lah saya tunggu encik suami pulang hujung minggu untuk dibawa repair pada isnin.

Lepas hantar ke kedai mesin jahit tersebut, saya terus ke HUKM untuk check-up. Saya dah siap pesan pada apek tu kalau dah siap call. Semasa tengah check-up, apek tu call kata mesin saya dah siap. Kata apek tu, dia terpaksa menukar spare-part mesin yang dipanggil 'gear'. Dia kata gear tu dah haus. Saya kata ok dan tanya berapa kosnya, dia pun kata RM110. Saya terus GULP!... Dalam hati, apekebenda lah benda yang ditukar yang semahal itu. Lepas selesai check-up saya terus ke kedai apek tu nak ambil mesin.
Masa di kedai, apek tu tunjuk benda ini yang dah haus, dekat gerigi-gerigi. Dalam hati, wahh besi cinonet ni aje dah RM110. Tapi memang nampak lah kesan haus tu. Nak taknak bayar je lah!. Masuk kereta encik suami tanya, kalau beli mesin baru berapa. Saya kata ikut brand lah, kalau yang brand cikai2 range diantara RM200-300 pun ada. Tapi kalau yang berjenama ni macam Singer, Brothers dan lain-lain, rasa-rasa RM500 keatas juga.

Sampai-sampai rumah terus test juga. Woww! ni mesin aku kah, hihi!. Sungguh lain rasanya. Macam baru. I like!.. 'Jalannya' lebih smooth tak macam sebelum ni bunyi kasar (saya ingat memang dah resminya begitu). Kali ini bunyinya lebih senyap sedikit.

Hari ini terus pulun siapkan langsir kawan. Ada lagi projek-projek jahitan yang perlu saya siapkan kalau boleh sebelum saya admit nanti. Bed-rest pun tak kemana, hihi!. Mentang-mentanglah 36 minggu nak buka dah. Ingat-ingat cik yatie, panjang lagi masa, ada lagi 3 minggu tuh, hihi!

0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea