Tuesday, March 1, 2011

Cek 'Saman'..

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:05 AM
Macam-macam hal. Mentang-mentang lah tengah musim kontroversi bayar saman kan. Saya pun cuba lah check kot-kot saya ada saman ke apa kan. (Rasa konfiden macam takda saman je saya, hihi. Sekali tup-tup, ada 3 saman wehhh. Terkejut mak!
Sekali saman-saman yang saya telah buat adalah seperti ini :
Hmm....ada juga orang-orang yang sempat buat 'prank' disaat-saat ini yer! Saya dapat ini pada pautan rakan-rakan di FB. Tapi prank-prank juga, berhati-berhati apabila melibatkan nombor-nombor penting seperti nombor ATM ke, nombor kad pengenalan ker. Manalah tahu kot-kot disebalik prank ini orang yang nak ambil kesempatan 'curi' nombor IC untuk tujuan tertentu kan.

Sila semak pada laman web yang sah sahaja tak kiralah untuk urusan penyemakan apa-apa pun secara online nih! (Saya pun dah buat silap juga, terus konfiden masuk nombor IC, harap tiada apa-apa, huhu!)

3 comments:

Pensil Magik said...

hahaha.. sempat lagi dorang wat lawak ye... tapi masa mula2 tgk yg ada saman tu .. mcm gabra je kan.. sekali kena tipu kikiki

Cik Puan Nurul said...

sengal tul..huhu lain kali kan tengok gak derangnya url..bahye weh.aku ni selalu guna maybank2u pun kene hati2 sbb dah ada yg fake mmg sejibik la dgn website maybank tp kene tengok bebetul la..manosia skrg senang je nak ambik duit orang kan..(tapi lawak gakla saman yg dikenakan anda hahahaha)

Hayatie said...

Solehah & Cik puan nurul: aha, lawak2 juga, tapi bila dah termasuk IC tu cuak ler juga..huhu! Pasal M2U tu pun memang dah berleluasa pun. Memang tak pernah amik port pape email yg kunun dari M3U, nak lebih kepastian terus je call customer service M2U

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea