Saturday, March 19, 2011

Apron bebudak pula

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 8:52 AM
Akhirnya, siap juga apron untuk kanak-kanak ni. Baru satu helai dulu, untuk buat contoh. Apron ni di buat dari kain PUL bahagian depannya, so waterproof la. Kawan saya mintak untuk buat apron kanak-kanak untuk painting session. Mesin saya pula memang susah nak jalan atas kain PUL tanpa dilapik dengan kain lain terlebih dahulu, huhu




Saya amik contoh pattern yang ada dekat internet ni. Ada macam-macam ukuran mengikut umur. Tapi saya customizekan mengikut ukuran yang average je lah.

Ini lah hasilnya. Kain PUL ni warna putih. Bukan kain saya, saya tolong jahitkan aje.

Lepas itu, saya cuba pakaikan kat 'model' cilik ni nak cuba fit tak ukuran yang saya customize tu. Ok lah. Cuma neck straps je saya perlu ejas sebab terpanjang sikit. Haihh, suka dia kalau bab acu-acukan segala benda kat azri ni, hihi! Dah macam chef nak masak pun ada!

Ok, passs! Kena proceed untuk buat yang seterus-seterusnya semula.

5 comments:

Ely Hasrul said...

bape hengget ?

azura samsuddin said...

boleh oder ke yatie?? zura nak wat sndiri mcm xde jerk he3 tp cmne pulak ye nak bg kain pd yatie??

Hayatie said...

Ely: Untuk pertanyaan lanjut sila sms/e-mail (ngada2 ko, cam lah takda no. aku)huhu!

azura: kalau dekat kajang ni, boleh je hantar.. kalau jauh gamaknya kena pos le. Kalau apron budak2 ni, kain dalam semeter je, muat je kot masuk envelope pos ekspress yang besar tu..hihi!

mommykaseh said...

bole order tak?utk kanak2 umur 4 dan 2 thn.brp rm ya?

Hayatie said...

mommykaseh: email saya yer at hayatiehashim@yahoo.com

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea