Sunday, February 13, 2011

Blueberry Cheese Tart

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 9:21 PM
Jom buat? Tadi saya belek-belek majalah Al-Muslimah, terjumpa resepi Blueberry Cheese Tart. Tapi saya tak cuba lagi, kalau nak cuba pun tak boleh sekarang lah, huhu! Saya lihat sekarang, dah ramai juga yang meminati tart jenis ini. Ramai yang tempah untuk majlis-majlis dan sebagainya. Saya pun pernah rasa dan sedap! Satu lagi kegemaran saya adalah Fruit Tart.


Saya minat juga buat pelbagai jenis kek, biskut dan pastry. Tapi sebelum nak buat tu saya make sure bahan-bahan yang diperlukan itu senang untuk saya cari. Lepas tu sukatan nya tu pun jenis yang simple-simple sahaja. Saya lebih suka kalau resepi yang guna ukuran 'cawan-cawan' ni. Contoh, 2 cawan tepung ker, 1 cawan gula ker, hih!

Saya scan dulu resepi ni, kalau tak alamatnya hilang lah by the time nak buat nanti, hihi! Tengok dari bahan-bahannya macam mudah je. Ok pass, lepas bersalin nanti boleh saya cuba buat, hihi! Kalau ada kawan-kawan yang nak try buat dulu, sila kan :) Lepas tu jangan lupa update saya dengan hasilnya yer! Selamat mencuba! :)

5 comments:

eT said...

ari tu asben ada request nk makan blueberry cheese tart nih...urrmmm...

Layan Makaroni Tak??

Cik Puan Nurul said...

memang sedap ni maksu aku yg duk kat taman mesra kajang rajen buat tempahan tart ni..adehh ni mula terliur rasa nk mkn pulok..acuan tart tu ade kat kedai bakery byk yg besar,kecik pun ade..tah bila aku nk mencoba buatnya kehkeh

Sari Yusa Ibrahim said...

Saya gila cheese tart, ambil tempahan lagi, kalau rasa macam malas nak buat, blehlah order ngan saya ya... hek3..

Hayatie said...

eT: Apa lagi, resepi dah ni.hihi!

Cik puan Nurul: Buat lah, pastu jgn lupa kirim sebekas ke rumah ku, huhu!

Sari Yusa: Wah, bestnya! Kalau saya tak jadi buat tart ni, alamat kena tempat kat awak la juga, hihi!

Ila said...

alah,aku tak suka tartlah terutamanya egg tart..huhuh

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea