Monday, February 7, 2011

Bertabahlah wahai hati..

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:04 PM
Semalam, terjumpa status disalah satu FB kawan saya yang menyatakan bahawa rakannya sedang dalam proses 'melahirkan' namun yang sedihnya bayinya tidak sempat melihat dunia lagi. Yang terus membawa saya ke link ini dan blog beliau. Hari ini dikhabarkan bahawa beliau akan diinduce bagi mengeluarkan bayi itu secara normal. Setelah 2 minggu disahkan telah tiada.

Disaat kita merungut dan bersedih diatas dugaan diri, ada orang lain juga yang menghadapi dugaan yang lebih lagi. Kandungannya seusia dengan kandungan saya. Terus saya mengusap perut, berdoa semoga Allah beri kekuatan pada sikecil ini untuk melihat dunianya.

Doa dan salam takziah dari hati saya mengiringi si ibu tadi. Moga dia bertabah!.




4 comments:

izzahazfar said...

salam kak yati,

rindu nak baca blog selepas 2 bulan berpantang dirumah ibu..harap akak sihat dan kuat ya..byk nya dugaan sbg ibu ni..insyaAllah akan ada balasan dikemudian hari...:)

banyak nak share ngan akak sbb kita berdua ada cerita yg lebih kurang serupa dulu...pengalaman menyusukan sangat manis dan indah..

alhamdulillah zah berjaya kak...mcm tak percaya :)..syukur..

percaya @ tidak susu zah sangatlah byk sampai 1 DF penuh...berbeza masa lahirkan akmal dulu...magic from allah are happend :) -

semoga akak kuat..nak tengok azri junior :)

ayu said...

insyaallah, harap2 tidak ada apa2 yg berlaku ye..

Hayatie said...

Zah: alhamdulillah, semestinya kali kedua ini lebih memberi keyakinan yang lebih lagi kan! Akak pun tak tak sabar dan nerves juga!

Ayu: Mudah-mudahan dipermudahkan segalanya, Amin!

ashra said...

salam hayati.
terjumpa link ni.thanks atas doa diberikan sebelum ni.
saya doakan sentiasa,agar hayati dan baby sihat2 slalu k?boleh saya tumpang gembira.. =)

salam perkenalan..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea