Sunday, February 13, 2011

'Ashii' dan Azri

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 12:48 AM
Boringnya..bila tak dapat berjalan ini sahaja lah kerja saya. Dah sebulan lebih saya terperuk di rumah kecuali keluar setiap 2 minggu untuk check up di hopsital sahaja.
...Ye betullll!.. :)


Bila dah boring, ini lah diantara kerja saya. Dah lama tak tepek gambar hero kesayangan saya ini. Dah 2 tahun 3 bulan. Berat dah 16kg. Tinggi pula 95cm. Kalau tengok real life dah macam baye budak 4-5 tahun dah!. Belum pandai cakap lagi tapi boleh lah sebut beberapa patah perkataan dan selebih percakapannya hanyalah 'bahasa' yang dia sahaja fahami.


Aiskrim disebut 'ashi'.

Diantara aktiviti-aktivitinya dirumah selama dah kurang berjalan ni sebab saya je yang rajin bawa dia keluar.

Dia dah tahu macam mana nak guna 'mouse' kat laptop ini untuk buka cerita feveretnya. Dia dah tahu dekat mana video file Upin-upin di dekstop laptop, klik dan buka sendiri. Dah tahu fungsi button play, button Exit (pangkah) kalau nak tutup. Atau bila cerita upin-upin tu habis, dia akan klik button play sendiri. Tak perlu lagi tarik tangan saya suruh play bila setiap kali dah habis, huhu!

Totti yang buta sebelah mata! Kena operate buang selepas kena sakit mata yang teruk masa kecik dulu.

Selain daripada itu, dia jadi tukang jaga kucing-kucing dalam rumah ni juga. Tolong buka pintu grill setiap kali ada kucing-kucing yang nak keluar masuk!, hihi!

3 comments:

Confession of a Coffeeholic Momma said...

hihihi.. cute aje inspection kucing tu.

ni tinggi sama cam miya, but sungguh2 lagi berat si azri ni.

miya sebut ice-cream as "aikium". dulu sebelum 2thn dia sebut "chrup". lg lah takde kaitannye.

Ila said...

dah besar dah azri...faiz dah 2 tahun setengah berat baru 12kg ...huhuhu...

Hayatie said...

mama-miya: Risau tgok dia main kucing selalu, takut kena lelah ke pape nanti, huhu!

Ila: Tinggi faiz berapa, azri ni berat sebab dia tinggi kot, huhu!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea