Thursday, August 5, 2010

MBfPC@KPJ Kajang Specialist

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:42 PM
Minggu Penyusuan Susu Ibu pada tahun ini, saya jadi orang yang paling sibuk sekali, chewah (Mode perasan,haha!) Kesana-kumari saya membawa risalah2 & bunting2 MBfPC. Sepanjang minggu ini jadual promosi MBfPC saya memang penuh. Bila lagi kita nak mewar-warkan kewujudan kita pada masyarakat ye tak?. Setelah 100 lebih jumlah PC yang telah kami train, inilah masanya untuk mereka mengasah bakat PC kepada ibu-ibu diluar.

Tag ad-hoc buat sendiri jer, hihi!

Dari 3,4,6 & 7hb saya berada di KPJ Kajang Specialist Hospital bagi memberikan sesi kaunseling kepada ibu-ibu disana dan juga mempromosikan fungsi MBfPC.

Duta 'kecik' MBfPC di KPJ Kajang. Gigih acik pergi-balik cari standlah, sepit lah macam-macam nak gantung bunting2 yang ada ni. Dah le takda tempat nak gantung. Nasib pinjam bunting stand MPKJ punya!

Sesi kaunseling kepada ibu-ibu yang ada disana.

Tak ramai PC yang dapat bertugas kerana waktunya adalah pada hari bekerja, jadi kebanyakannya saya seorang sahajalah yang mengemudi sesi kaunseling.


Esoknya pula adalah Sambutan Acara Kemuncak Sambutan Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia Peringkat Hospital KPJ. Saya dikehendaki memberikan sepatah dua kata sebagai mewakili MBfPC. Acik ketaqq betul klu bab ceramah-ceramah ni eiiii! Kalau kaunseling ke bagai acik sukoo! Tu yang tak pas-pas nak buat kelas penyusuan ni, huhuhu! Doakan saya tak ketaq, hihi!

0 comments:

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea