Saturday, May 15, 2010

Temper Tantrum-part 2

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 2:22 AM
Saya terjumpa klip video ni di FB rakan. Terus terbayangkan tantrum azri. Lebih kurang je, huhu. Menurut kajian, tantrum akan lebih menjadi-jadi jika ada 'penonton', ye kah! Lagi lah jika kita cuba memujuk atau menenangkannya. Tapi jika kita buat tak tahu je, buat-buat tak pandang, apa kesudahannya ek?

7 comments:

qasehadam @ nurul said...

tie ku penah nengok kat tv video nih.rasenye rancangan america's funniest video ke ape..budak2 nak tarik perhatian..sama mcm ank ku la siap hentak kepala kat lantai tapi dia wat slow2 konon protes tp tau lak sakit

Ila said...

kelakarlah video ni...heheheeh

Hayatie said...

qasehadam: ahah, klu lihat di comment video itu lah, tp ku tak pernah tengok

ila: pandai kan budak2..huhu

ayu said...

yatie, macam anak sulung ayu plak, kalau dia mengamuk2 kat rumah, mmg ayu biar je..nnt, dia akan slow down sendiri..tp, kalau kat luar, mmg kena nak tak nak pujuk + cari apa2 benda yg dapat menarik perhatian dia....huhu..klu tak, ada la adegan gigit mengigit n baling2 barang...

Liz Rohaizat said...

betul. kalau ada penonton, lg menjadi-jadi tantrum dia. biarkan aje. jgn pujuk. tp kena tgk tantrum level jugak la ye. kalau dah sampai termuntah, tak boleh la dibiarkan.

batrisyia kdg2 dtg hangin dia gak. yg rasa nak gelak bila tgh2 dia marah, tiba2 dia nyanyi lagu "Ba ba black sheep".. pastu sambung nangis2 blk. mcm main2 je.

KambingBujang said...

huhuh.. amirul pun camni gak kenkadang..suka jatuh2 badan dier,then nangis2.. huda tak layan pun, siap kena marah lagi amirul nper buat cam2.. huhuhu

Hayatie said...

ayu: yatie pun camtu, klu kat rumah biarje huhu

liz: kan..tp kena tengok gak, klu dia baru pas makan, memang kene lah control klu tak, konfem muntah.

huda: haha..kdg2 memang nak marah pun ada..hihi!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea