Sunday, April 25, 2010

Laporan SGM3- Normal Development of Breastfed Babies'

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:49 PM
Alhamdulillah, SGM ke-3 telah selamat berlangsung dengan lancarnya. Topik yang dibincangkan pada kali adalah 'Normal Development of Breastfed Babies'. Nerbes (lagi) sebab sifu SGM (puan kamariah) tiada pada hari berkenaan kerana ke breastfeeding conference di Terengganu. Tinggalah saya (tersipu-sipu) untuk mengelola SGM pada kali ini (mengelola sangat la tu, hihi). Mujur ada puan rita, last minet konpem. Dan beberapa-berapa co-moderator dari kalangan PC yang dilantik pada SGM kali ini.

Yang menarik pada SGM ke-3 kali ini, buat pertama kalinya kumpulan bapa-bapa pun turut serta dalam perbincangan SGM pada kali ini. Yang di-moderate oleh Puan Rita dengan konfidennya. Syabas!

Kumpulan 'bapak-bapak'. Sporting dan kusyukkan mereka, hihi! Oleh kerana kali ni, bapak-bapak pun berSGM sekali, maka para mak-mak semua kekurangan gambar-gambar diSGM sebab tukang ambil gambar pun dah ada aktiviti juga :)

Selepas berbincang, berkongsi bapak-bapak ini membuat pembentangan pulak tu, caya lah! Sangat sporting, hihi!


Kumpulan saya..
Yaa, baru ler ada gambar acik ni, ngeh-ngeh! Kalau jadi moderator memang tak ado la gambar gedik-gedik sendiri, hihi. Cilok dekat blog Fid, mekasih!

Co-moderator pada kali ini, puan Fid@Lovebaby

Puan Liyana yang berkongsi pengalamanya.

Giliran Puan Salwa pula berkongsi cerita.

Ibudani dan ceritanya :)




Kumpulan Kedua yang moderate oleh PC yang baru iatu Shazura, Hanidah dan ila..



Secara keseluruhannya, kehadiran pada kali adalah seramai 40 orang dari kumpulan mak-mak dan 10 orang dari kumpulan bapak-bapak. Pada sesiapa yang belum berkesempatan untuk menyertai aktiviti SGM ini, marilah menyertai dan merasai pengalaman berSGM pada bulan hadapan pula. Dengan tajuk perbincangan untk bulan hadapan 'Managing 24 Hour while Breastfeeding'.

9 comments:

qasehadam said...

puan yatie izinkan hamba meminjam barang sekeping dua gambo kaum bapa berSGM maklom la bile depa pon sibuk SGM maka kurang la gmbo yg sempat dirakam..cameraman pon bizi.

CikWa said...

THA...
seronok weih dapat duk di bawah lembayung tunjuk ajarmu semalam
next time nak msuk group mu gak yaaa :)

neway buang la gambar ku yang gumuks tuuuuu

malluuuuuuu

MOMMY NADIA said...

sempoinye..belajo dibawah pokok..
tenang aje nmpk ;)

Ely Hasrul said...

next mth kat titiwangsa xmau ka? :P

Afne said...

salam yatie,

1st of all TQVM sbb sudi refer kes afne pd puan kamariah. afne start direct feed haziq sabtu lps. lega gilaaaaaaaaaaaaa

klu afne tak kena chicken pox aritu tingin jugak join yg kt batu pahat. tp on that day, sbk skit sbb siap2 blk ke kl. mmg tingin sgt join gathering2 susu ibu & babywearing tp ada saja la hal yg tak dpt dielakkan.

fiza said...

THA, next SGM ada utk kaum bapa lagi tak? Ku nak soh hubby join lah. Rugi tak dpt gi aritu, ada hal yg tak dpt di elakkan...huhuhuhu....

Shaza Shamsuddin said...

ishhh... kalau lah dapat join ritu kan bess.. huhuhuhu

Hayatie said...

qaseh: boleh2...silakan

cik wa: mana ada gumuks tu..cun hape..hihi

mommy nadia: mai le join next time

ely: sudah survey kah titiwangsa?

Afne: afne, alhamdulillah yer sumenya dah selamat..takpe yati try bantu mana yang termampu

fiza: insyallah akan ada sgm utk kaum bapa juga..jgn lupa dtg tau

eT said...

bila next event?
teringin plak join..hehe

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea