Monday, April 12, 2010

Jalan-jalan di Lowyat

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:19 AM
Hujung minggu saya dimanfaatkan dengan mengajak encik husby ke Low Yat. Matlamat utama saya adalah untuk menyambar sebijik projektor, dengan harapan encik husby memberi lampu hijau lah hendaknya. Mujur encik husby juga berkeinginan untuk ke Lowyat juga kerana nak membeli sebiji CPU untuk kegunaan ofisnya. Jadi kehendak saya tidak lah terlalu menonjol sangat pada hari kejadian, hihi!

Sebanyak-banyak kedai pc di lowyat itu rupanya tidak semuanya yang menjual projektor. Jika ada pun, bukan spesifikasi projektor yang dicari (jenis gantung lah dan sebagainya).

Setelah bertanyakan dikedai-kedai lain, terjumpalah kedai ini, bukan kedai pun hanya space kecil di tepi-tepi kedai dalam lowyat itu. Saya memang fail la bab-bab IT/gajet2 ni. Yang saya tahu saya nak warna putih supaya matching dengan kaler kereta baru saya juga, boleh kah..ngeee! Mujur tak beli laptop yer!Kalau tak konfem nak yang putih gak!



Sebab nakkan yang putih janji tak mahal-mahal, akhirnya saya pilih yang ni. Encik husby pun kata ok jer. Harganya cuma RM1799, hokeh lah! ANSI Lumen 2700, ideal for small-room size.

Pastu dapat free tripod screen plak tu, size 6' atau 5'..saya pilih yang 6'.

Mode happy lah sebab dapat apa yang dihajati. Dapat kecek juga all-in-one printer sebab printer lama azri dah jahanamkan. Senang kali ni kalau nak minta yang baru kata azri rosakkan, aci tak!hahaha!

Saya mode happy, encik husby pula mode ??? Terima kasih buat hubby tercinta, muahss! Pasni target henpon baru sebiji plak ye yang, ngeeee!

4 comments:

eT said...

saya pon ke low yatt last sunday...
beli desktop utk umah mertua..sgt penat n sgt ramai org..huhu
xjumpa plak akak...hehehe....

http://maziati.blogspot.com/

zamzara-togethern4ever said...

comel jer n3 akak nih...suke betol along membacanya... :)

mie_rahim said...

akak nak wat ape projektor tuh? hahaha..bz body tak saya...yela..jarang org beli projektor..senang nak present untuk BF talk ke?

Hayatie said...

eT: ye kah..tah2 bergesel bahu je aritu agaknya kan..hihi

zamzara: haishh, yang comel tu si tecitt tu aje..huhu

mie: hihi..baru2 nak belajar je tu..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea