Sunday, March 7, 2010

Playroom 70% done!

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 4:13 AM
Wah, jaki betul saya dengan hasil 'keras' tangan yang tak seberapa tu, hihi! Bilik ni belum siap lagi sebenarnya tapi anak saya dah tak sabar-sabar nak duduk dalam tu. Bila dia nampak saya dari kejauhan (terhalang dengan safety-gate, dia terjerit2 nak pergi ke tempat saya tengah buat kerja (dalam bilik inilah). Sudahnya saya terus pasang je rubber mat dan letak la semua mainan2 dia dalam tu.

Langsir pun saya tak sempat siapkan lagi. Poster-poster ABC etc semua belum saya tampal lagi (kes nak cover cat merah itu, huhu). Rubber mate yang saya beli tu pun tidak cukup sebenarnya, 40 keping hanya dapat cover setengah bilik itu sahaja. Pun nak kena top-up lagi ni. Huh banyak juga nak kena 'keluar' ni (sambil kira-kira bajet). Takpalah, demi anak tersayang lah katakan, hihi!

*Papan hitam tu ada nilai sentimental value. Sudah lama usia papan hitam tu. Saya ingat lagi, arwah abah bawa saya pergi kedai stationery di Kampung Pandan untuk beli papan hitam tu. Sayang gila nak buang. Walaupun kayu framenya dah reput-reput, saya cat semula. Azri pun siap-siap conteng-conteng kat situ, tapi selalu terlajak sampai ke dinding juga, whoooaaa!

Nampak kemas kan, ini adalah permandangan sebelum diserakkan. Lepas azri chek semua satu-satu, habis semua yang ada dalam bekas itu, di lambakkan, diserakkan, dibaling macam-macam lah lagi. Oleh sebab didalam bilik, saya biarkan sahaja dia nak tunggang terbalik ke hape dengan toys2 dia semua tu haha!

12 comments:

Ely Hasrul said...

whoahh dh nak siap nmpaknyee.. bleh la sami dtg main sama2...

mrs adam said...

wah bestyer playground anak die...
best2...
kalo dah siap 100% mesti lagi lawa ni

ibudhani said...

wah..seronoknyer....saya ni pun ade cite2 nk wat cmtu n nk deco skali breastfeeding area kt umah tu..tp xkesempatan lg...

asmaa said...

mengancam color merah tu tie...
nnt gandingkan plak lain2 hiasan yg sesuai...
pasti lagi lawa bilik playroom tu...azri mesti taknak kuar bilik dah

zteesides said...

salam kak yatie.
oke je kaler merah tu.. nmpak match jer ngn blue...
cayeee laaaa... hehehhe

puan punyer said...

wow yatie bestnya ada play room... inilah impian saya juga.. skang habis sepah satu rumah.. adoiyaiii

Hayatie said...

Ely: hah..meh2 suh sami ajar azri ABC 123, hehe

mrs adam: silap2 lagi buruk pulak, bila dah terlebih sudah dihias..haha!

ibudhani: saya ni, yang diangan lain, yang terhasilnya lain, huhu

asmaa: whoaaa, apesal sy rasa macam tak kene jek warna tu...huhu

zteesides: match juga ker, whoaaa

puan punyer: yer, playroom ni wujud disebabkn sy tak larat asyik nak kemas toys yang sepah satu rumah tu..sbb bukan dia main pun, kerjanya terabur toys yg telah dimasukkan dlm bakul..huhu!

noraherni said...

tha: mu ni buat aku tak sabar nak hias bilik di rumah baru weh! hoho! syabas bete! ^_^V

Hayatie said...

herni: haha..saje buat inspirasi utk mu..huhu

mamaAliff @ salmi said...

wah bestnye tgk..ni yg ada angan2 nk buat utk aliff gak nih..hihi...

CatlinaFly said...

bestnye!senang tak nak dapat rubbermate byk2 tu?bpe rm sekeping or beli one set?

Hayatie said...

Catlina: rubbermate tu ikut gak jenis2 dia, kalau lagi tebal, atau square dia lagi besar, lagi mahal. Yg ni sy beli paling murah je, rm10 dlm dia ada 10 pcs

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea