Monday, February 8, 2010

Keep on Pumping Ladies

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 10:30 PM
La la la la la.. Dua tiga hari ini hati saya sangat gembira. Tak tahu la kenapa. Macam-macam sebenarnya. Gembira sebab kebanyakan hajat dan hasrat dihati sudah tercapai. Owh, saya dalam mode happy ketika ini. Mengepam pun bertambah-tambah happy kerana saya berjaya. Berjaya membuktikan bahawa saya boleh melakukanya. Kini saya bangga kerana saya telah melaluinya dengan jayanya. Saya tidak menjadi just another statistic. Horay!

Kalian jangan malas-malas mengepam yer!

Pam harus konsisten.

Pam pada waktu yang sama setiap hari.

Add 1-2 pumping session in between nursing, terutamanya pada waktu malam.

Jika kita displin insyallah, produksi susu akan sentiasa mencukupi. :)

Keep on pumping ladies!

5 comments:

asmaa said...

yes keep pumping...
wlpn syifa' sudah 1thn 8bln (4 bln lagi genap 2thn) masih pump,wkt ofis 2x pump. kat umah direct tak kira wkt kkdg nak 'open' aje...dah besar nie, rupanya lagi 'manja' bila merengek nak nenen...tak kira tempat plak tu :)

Azlina Ibu Alisha said...

yatie..knape ina tambah session pon hasilnya masih sama? bile jadi mcm tu ina frustrated & lebih cepat give up..
sangat bangga dgn yatie..

Hayatie said...

asmaa:yeah..go go asmaaa lagi 4 bulan je.

Ina: lupa juga, kawalan emosi juga memainkan peranan, pumping, kita kena tenang, rileks& redha dgn apa yang kita perolehi pada hari ini..dengan syarat kita sentiasa sabar dan teruskan pemerahan yang konsisten, jgn give up. Minda harus kuat. ;)

ainazura said...

salam yati...skrg ni zura dah bf aina 1 tahun 1 bulan..slalu lari dr jadual pam sejak2 keje yg x sgka tba2 dpt so kalo zura balik mcm dulu meaning that disiplin mcm yati, adakah zura ble dpt hasil yg baik juga??tensen gak hasil x mcm dulu...

izzahazfar said...

yes..i'm still pumping...alhamdulillah...1 year archive!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea