Thursday, January 28, 2010

Azri ke Kedai Gunting Rambut

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 7:11 AM
Rentetan dari dari entri haritu, akhirnya aku bawa juga azri ke kedai gunting rambut dekat taman saya ini. Sebabnya, aku kesian tengok dia tergaru-garu kat belakang kepala, telinga setiap kali berpeluh. Mungkin tak selesa bila rambut dah terlentik2 masuk dalam telinga. Bukan apa, aku khuatir, masa tengah-tengah gunting, dia meragam ke mengamuk ke, dah separuh jalan plak gunting tak ke haru.

Namun, aku sangat surprised dengan reaksi azri pertama kali kena gunting rambutnya. Memang diluar jangkaan aku. Dia sangat behave dan rileks je, cam ala-ala orang dewasa nak potong rambut plak, haha! Sehingga, sempatlah aku snap gaya-gaya 'santai' dia tu..huhu!

Beberapa minit sebelum kami pergi kedai gunting itu. Mode happy la tu, maklumlah ingat nak bawa dia gi jalan-jalan agaknya.


Dan aksi-aksinya ketika rambutnya ditrim....pakcik itu pun leh buat kerjanya dengan lebih tenang..ahaks!
Dah kojek..barulah nampak kemas dan nampak cam baby boy, whoopps.. baby?haha! Di mataku dialah baby, sekejap sudah masa berlalu, rasa macam semalam baru melahirkan, hari ni sudah setahun lebih, kemudian dah sekolah pastu dah bujang (takmo lagi berkepit dengan orang tua, dah ada awekss bla bla....huhu) wah, jauhnya acik pikir dah!
Pastu saya bawa dia merempit sekitar Putrajaya pula. Aisey, pakcik tu kasi jambul sikit, katanya tak cun la pendek habis, nanti nampak gondol plak dahinya. Hmm, anak ku memang berambut agak tidak lebat, berbeza habis dengan rambut ku yang lebat lagi kerinting halus mulus ini. Mujur tak kerinting, kalau tidak nanti perabis duit asyik nak gi rebonding je. Statement itu adalah berdasarkan dari pengalaman masa muda-mudi, kah kah!

5 comments:

Ely Hasrul said...

alaaaa baiknye azri.... comel aje duk kat situ diam2..

Tha nnti folo nih ek www.packmelove.blogspot.com

makaseh

asmaa said...

akhirnya...hensom dah azri...jambul tu yg kick ...hehehe

nikhazifah said...

hensemnye azri..wah..nanti bile mu ln2 ngan azri, ramai la awek cute nak tekel dia..

Hayatie said...

ely: wah2...woraitt..!

asmaaa: haha, nerbes acik takut potong separuh jalan ke hape..

nik: ln2..?

AreLong said...

Jelesnye tengok azri duduk diam time gunting rambut...kalo rafiq....hmmmm...amik masa 3hari 3malam baru habis 1 kepala.

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea