Tuesday, December 15, 2009

Takda fridge?

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:20 PM
Arrggggghhh.....grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......!! Sume ada! Bengang betul. Laporan terkini, 12 jam sebelum bermula perjalanan ke Langkawi. Hotel yang sil aku booking takda frigde/minibar! Apa???!!??.....what the .@#$#$@!#!..!! Aku tersangat lah geram right now. Macammana boleh takda? haritu masa booking kata ada. Dan-dan harini bagitahu dah takda. Ker memang takda pun dari mula lagi, sekadar nak sedapkan hati aku, mungkin dalam hati, not even bother and 'what such a big deal about fridge?'...

Ye pada orang lain maybe is like 'what a big deal' kan. Tapi pada aku ianya penting. Aku tak macam yang lain, azri is on EBM sahaja tak direct. Breastfeeding is easy, hassle free and so on tetapi when it comes to 'breastmilk feeding only' its become lagi complicated daripada formula milk preparation, seriously! At this point point some might say 'tula kan senang netek (direct)'... i wish-i wish!..ker aku jerk yang sensitipp sensorang, lantak ar..!

Tak susah pun nak cari hotel yg ada kemudahan frigde atau minibar atleast tapi maybe kena bayar lebih ar skit. Tu la dia bila asyik dok harapkan orang lain. Hmm..waduh camana nih takdo fridge, takkan asyik nak ulang-alik tumpang frigde cafe hotel ke tu kot..benciiii, spoiled dah suku mood aku hari ini!

14 comments:

puan punyer said...

tarik nafas panjang2 mmg scaryyyyyyyyyy huhuh semoga berjaya

Ely Hasrul said...

samada duk hotel lein or tompang freezer kitchen dorg. bengkeknye aku (aku pon tetiba cam bengkek sbb paham kadar ketensenan ko tuh)

Ieda said...

mmg bengang mcm ni.....kalau ieda pun....sbb pnah jd kat ieda....

Rozy said...

aduhhh tie... teruk rr camtu..malam2 pam xkan nak gi kitchen simpan kot... fridge kat kitchen tu okay ker?
aku pun bengkek dah nih...

Afne said...

sbr sifu yatie. nk buat cane kan dh booked. nak tak nak kena tumpang fridge cafe la.

izzahazfar said...

saya ade pengalaman camni...ape yg zah buat..bawa cooler box dan letak ais batu...masa zah p kk zah wat camtu kak..tp kebetulan kat situ sejuk so mmg takde masalah...dan semua susu2 zah akmal terus minum...

zah risau ni..susu dok tak byk cam dulu2...nak minta nasihat akak..sebab hujung bulan ni nak p jakarta seminggu...tak bersedia nak top up FM..tp susu takdela kurang sgt...kalau pump pagi dapatla 5- 6 oz..tengahari selalu dapat 3 oz jer..cuma ari ni zah dapat 5 oz..ptg pun camtu...yg pasti susu tak byk..akmal pulak jenis kuat menyusu..camne ye kak?zah tengok org lain tak pun minum byk..akmal sekali nyusu mmg comfirm 4-5 oz..pastu kerap..cuma skrg..apa yg zah buat..zah dah kurangkan kuantiti EBM masa ke rumah pengasuh dari 20 oz..zah bg 15 oz..tp zah bagi akmal makan buah2an dan roti waktu senggang..pastu bubur 3 kali..pagi,tengahari dan ptg..malam kalau kami makan,zah suapkan akmal sekali..takpe ke?

Hayatie said...

puan punyer: tengah menarik nafas sambil kuar asap kat telinga, grrrrr.........!

ely: survey hotel lain mmg takkan ada la, sbb dah booking & ramai family ada ni..grrrrr lgi ni!

ieda: tu la, telah menbengkak ni...huhu!

Rozy: hmmm...tahlah, mintak2 la fridge depa tu ok..

Afne: mmg camtu la plan terakhir....

zah: husby akak pun ada pikir suh bawa cooler box, tapi akak klu boleh mmg nak minimize brg2 yg nak diangkut, sbb nak naik ferri lagi...malas lak nak pikir pasal fridge ni..

takpa, boleh je kurangkan EBM dia, bykkan solid food dia. Akak pun buat camtu, sbb azri kalau perut dia tak kenyang, dia akan merengek nak susu byk, tu yg akak perasan. tu yang akak increasekan food intake dia. kalau nak harap ebm je mmg sakit..

cintaKusayangMu said...

tha: ksiannye kt mu..dh la fridge mmg pnting di saat2 genting ni...ku suggest..baik mu cari hotel lain...dlm masa bbrpa jam ni smpt lg klu mu nk cari hotel..ke mu nk ku try tnyekn kt kwn ayh ku nye hotel tu??dia nye hotel kt pantai chenang...nnt boleh la mu bersenang2...

Hayatie said...

qis: thanks sebab sudi meng-offer, takpala, nak buat cemanakan, mmg ku kena tumpang fridge kitchen depa je..grrrrr tak habis lagi ni..

luvhaziq said...

xper la,mu tmpang fridge kitchen diaorang,tp make sure bersih k.jgn monyok2 masa holiday k...

Azlina Ibu Alisha said...

yatie, ina pon pernah alami situasi yg sama masa kt pangkor..tumpang fridge cafe jer..bila malam,pump on demand..huhuhu

Yokoyopoyo said...

alahai siannnya ke mu.. haduii masalah tuh

ibu izz said...

penah alami jugak
mmg x patut dan saye siap sound lagik staff tu..
yela.. mini bar tu kan basic facility yg KENA ada..
so, daripada sakit hati, call kitchen dia..
bermulalah episode menumpang-EBM-dikitchen-hotel.
x susah pon... bukan kite yg kena turun p kitchen anta.
staff dia yg datang...
sampai staff kat kitchen tu da kenal la klo bilikku yg kol, musti mintak EBM.. hiii

Hayatie said...

ina: memang yatie pump on demand je pas tu..huhu

shaza: tu lah, tapi pasni rasa klu gi jalan tak bawa ebm dah...hehe!

Ibu izz: tu la bila kita duk kat bajet hotel ni..agaknya staff tu salah faham fridge atau minibar yang dimaksudkan tu, ingat kat kitchen depa atau pantry depa..bukan dibilik2 hotel..huh!tu yg depa kata ada je

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea