Thursday, November 12, 2009

Beg & Pumping Cover

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 5:02 AM
Ini entri selingan jakun sat. Hari ini saya mode senyum sampai telinga lagi. Dalam entri saya yang lepas saya ada menyebut '...tiba-tiba terasa diri ini mahukan pengiktirafan atau award diatas segala pengorbanan yang dibuat...'. Tiba-tiba seperti 'pucuk dicita ulam mendatang' pula, sebab saya dapat hadiah lagi, ngee! Encik Husby bagi permission aku nak beli beg ni, hehe! Oleh kerana harganya yang agak mengigils tu, aku terpaksa call encik husby untuk tanya leh ker kalau aku nak beli beg tu. Yelah, dah acik ni professional SAHM ler katakan, ekeke! So encik husby kata.."buleh syg...belilah, abang belanja..". Yeayyyy! See, rupanya banyak rahmat semenjak off bertenet ni sat!

Sudah lama saya mendambakan sebuah diaper beg yang besar yang stylish (stylish tak stylish sangat la) ke untuk mengantikan conventional diaper beg itu. Maksudnya beg itu tidak semestinya didesign khas untuk diaper beg/baby beg, tetapi macam beg-beg jalan2 yang biasa tu. Semalam, saya bersiar-siaran di Parkson, Metro Kajang menemani rakan membeli-belah disana. Dan kebetulan terjumpa sebuah beg yang amat besar menepatilah ciri-ciri yang dicari. Macam jakun pun ada ni, sebab saya jarang membeli beg. Kalau satu beg yang sayabeli tu, itulah yang aku akan pakai sampai koyak. Beg yang saya beli ni maha lah besarnya, lebih besar dari beg Medela yang warna hitam tu.

saya dah berkira-kira pasni leh sumbat pam, botol2& corong2nya semua, termos, mug, cooler beg, 2-3 helai cd..walla bergaya la pasnihhh, jangan maraa arr, hehe! Bye bye beg medela. Terima kasih yer bok! (Eheh, panggilan manja mengganti abang, adalah kejadian lucu disebalik terciptanya perkataan 'bok' itu, hehe!) Tak sabar nak jenjalan ni.

Selain itu, saya berjaya menyiapkan pumping cover untuk diri sendiri (ala-ala nursing cover la, tapi dalam kes saya jadi pumping cover lah, ekeke). Dah lama dah nak buat untuk diri sendiri, tapi sebelum ni sebok menyiapkan nursing cover untuk member je. Lepas ni, senang skit nak mengepam kat luar tanpa perlu meng-cover dengan baju atau tudung ke. Kain ni jenis cotton lembut, saya beli semeter rm15, ngam2 la itu sehelai nursing cover tu.


Sekian lah sahaja aktiviti-aktiviti saya sepanjang minggu ini, ada lagi sebenarnya, saya nak siapkan langsir tingkap depan rumah ni, tapi tak sempat. Nak siap-siap kemas2 sume sebab esok saya kena attend perjumpaan di Hospital Serdang. Nanti acik koling2 eh update lagi. See ya...

6 comments:

maryaaa said...

hehe..i like

Hayatie said...

maryaaa: hehe, mu like tsng mana..tang beg kah atau pumping cover ku itu...hahaha!

asmaa said...

best a'ah dpt beg besar mcm tuh...segala 'rupa' leh bawak pasnie...

cantik gak nursing cover tuh...leh ambik tempahan dah tu...hehehe

Hayatie said...

asmaa: yer...saya tak sabar nak melaram dgn beg itu...hehehe,

Ely Hasrul said...

wahh beshnye beg baru... tu la nye Tha, bila la nk kasik hadiah setahun EP ko neh.. aku post la ek?? ahhaha kasik address

Hayatie said...

ely: beb..tak ar susah2 ko je nak pos2 la..takpa2....nnti bila2 kita ketemuan lagi ker..hehehe!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea