Wednesday, September 9, 2009

'Triple A' Learns to Stand

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 6:47 AM
Lepas ini keadaan sudah tidak aman lagi untuk aku bertenet diatas sofa lagi. Azri sudah pandai berdiri dengan sendirinya untuk menggapai 'toys' yang menjadi idaman hatinya sejak dulu lagi iaitu laptop. Sampai aku nak je suruh hubby beli laptop real yang secondhand atau yang murah2 ke bagi dia main. Erkk..bagus ker? Tapi sebab aku rasa macam tak bagus untuk penglihatan dia, aku cancel je. Ye lah, sure die tengok dekat, bukan nak tengok sangat, sebenarnya lebih nak geget frame tu,huhu! Laptop mainan tu sure dia main sekejap je, sebab takda skrin yang bercahaya cam laptop ni, haha!

Azri dah pandai duduk tapi tak merangkak lagi, masih mengesot. Dia macam dah boleh merangkak tapi jalan 3 step dia landing sambung mengesot semula. Mengesot lagi senang kot! And now, dia tengah excited nak berdiri. Pantang je nampak apa2 pemangkin yang boleh dipaut untuk cuba berdiri. Kalau dapat walker, walker lah. Kadang-kadang yang tiang buai pun layan! Atau kalau ada orang yang duduk bawah, sure kena kena paut kat lengan, kat bahu dan kat mana-mana lah yang sempat dia nak paut, janji boleh berdiri dengan jayanya!



(Apa lah yang syiok sangat main laptop ni yer!Meh aku try test keypad lappy ni..heavy duty tak agak2..ngeh!)





Tengok betapa kuatnya tarikan laptop itu, 2-3 kali aku angkat letak jauh kunun nak test, dia datang juga mendapatkan laptop itu dengan bersungguh-sungguhnya..haha!Syabas Azri!

5 comments:

izzahazfar said...

comel-comel...

Ely Hasrul said...

haha jaga.. sami dulu abis button dia tarik terus tcabut .. patu dia leh cabut shift button hadoi... susah nk type patu... cis

yOkOyOpOyO said...

hahaha comel gilaa... go go azri go!

hushuss said...

sama mcm anak huspa..mana2 dpt capai, semua nak capai. hehehe...pening kan yati?

Hayatie said...

zah: nasib sempat record..hihi

ely: wah...azri lom sampai tahap cabut lagi tuh..tengok la sehari dua lagi..hua hua

yoko: haha..toceh2

hushuss: ye betul..kadang2 nak tarik napass pun tak sempat..kikiki! ada je benda baru yang dia dapat!

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea