Thursday, August 27, 2009

Sekali salah daa..

XpReSsEd bY Hayatie Hashim at 1:38 AM

Eeeii...geram! Boleh pula salah. Kalau diamat-amati gambar itu (buat2 ler paham,hihi), itu adalah leher baju kurung yang belum siap lagi. Even, tangan, pesak etc sume belum dicantum. Baru buat lehernya dulu. Aku nak buat baju kurung mak aku. Banyak kain2 lama beli tapi tak berjahit. Aku dah lama tak jahit baju kurung semenjak ada azri ni. Last skali aku jahit tahun lepas, buat baju kurung preggy, hihi! Sebab masa raya tahun lepas aku tengah sarat. Baju kurung pun tak muat. So aku buat ler baju kurung besar tang perotnya supaya tak nampak perot.

Memandangkan nak raya ni, aku nak buatlah sehelai dua. Dah syiok aku cantum dan jahit, bila tengok betul2, aisey, kolar dia sudah terbalik dah. Kolar dia yang kat luar tu sepatutnya belah dalam. Aku tak perasan belah luar dan dalam kain ni. Seakan-akan sama je. Ni kes nak buat cepat2 la ni. Sebab susah nak buat kerja kang kalau azri dah bangun..huhu! Adoi, sila la tetas dari mula...mencikkk! Terus aku bungkus balik mesin, ilang mood dah!....

8 comments:

ibu_arifa said...

kesiannyer...nak mentetas balik tu yg letih tu..tak pe lah..sabar yer lah kak Hayatie..puasa2 ni kena byk sabo...hehehe

kakngah said...

kehkehkeh!! telebih mkn samosa la tuh!

Aishah said...

hahhaha tha..sila tetas dgn cermat ye kalau tak ko x baju raya...aku tailor baru ambik kelmarin harap dia siapkan on time...

Hayatie said...

ibuarifa: tu la, dugaan ku dibulan pose ni..

Kak ngah: hehe, ye la gamaknye tu..tapi series sedap samosa itu, nyiumm2...caittt, pose2!!

Aishah: hua hua, ada juga ku beli ready made je ni.uhukk!

Normaliza said...

aik, sama pulak dgn kes ku. ku terpaksa tetas balik sebab tercantum badan terbalik. haha..tu semua kes nak cepat sampai tak nampak mana kain bahagian dalam mana luar..

Ely Hasrul said...

ya allah ahhahahhah letih tu

asmaa said...

hehehe...
biasalah tie...lelagi nak kejar sikecil bangun tidokan...
saya tiap2 tahun akn jadi mcm tu,yg jadi mangsa baju hubby...hehehe...

Hayatie said...

liza: mu pun tengah buat baju kah...ekekek. Susahkan nak benda2 camni kalau ada anak kecik, haiihh!

Ely: Berpinar mata nak netas tu..huhu

Asmaa: ye la asmaa, ni baru sorang, kalau 2-3 nnti, aduhh!Jadi tukun kot mesin itu..

Post a Comment

 

My 'xCLuSiVeLy XpREsSiNg' Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea